JEGYZET

2018.05.26. 06:30

A kiszabadult szellem

Pajor-Gyulai László

Nekem furcsa, hogy sportoldalon magánügyekkel kell foglalkozni. Kell, mert kikerülhetetlen, így alakult, illetve így alakították az érdekeltek, és bármilyen furcsa, így alakította a kor. Az a kor, amelyben semmit nem lehet eltitkolni, amelyben a közösségi oldalaknak, a technikának köszönhetően minden, ami most történik, pillanatok alatt milliárdok számára válik elérhetővé.

Nem nehéz kitalálni, Hosszú Katinkáról és Shane Tusupról van szó. Egy korszakos úszóról meg egy edzőről, akik történetesen egymásba szerettek, összeházasodtak, ők lettek az álompár, nemcsak a sport oldalak, hanem a celebek világáról tudósító bulvár főszereplőiként élték, illetve élik még ma is az életüket. Csak már nem együtt – a legfrissebb fordulatok szerint rémálompárként. Az ősszel kerültek napvilágra a gondok, Katinka az edző-férj nélkül utazott a versenyekre, nélküle edzett, külön töltötték az ünnepeket, Shane nyilvánosan alázta magát az Év sportolója-gálán bocsánatért esdekelve, a fotósok aztán lekapták őket együtt, hírek szóltak párterápiáról és válásról, majd annak felfüggesztéséről.

Az Iron Lady-márka építéséhez hozzátartozott a közösségi oldalak felhasználása, amelyek jól jöttek addig, amíg tartott a boldogság.

Az úszó-edző páros bevitte a nyilvánosságot a magánéletébe,

és amikor rosszra fordult minden, már hiába akarta kitessékelni onnan, ez manapság már nem így működik. A szellemet ők szabadították ki a palackból, és azt már nem lehet visszaparancsolni. Közben az Iron Lady lényege valahogy teljesen elsikkadt, az úszásról alig esik szó. Jó, már tudjuk, Katinka júniusban újra versenyezni kezd, talán ott lesz a nyári Európa-bajnokságon, talán nem, ám ennél nagyobb hangsúlyt kap, hogy bejelentette, már nem Shane az edzője, aminél nagyobb címekkel jelenik meg a faképnél hagyott edző férjként írt nyílt levele, amelyben tudatja a világgal, hogy a felesége elárulta, megcsalta, megszentségtelenítette a házasságukat, és tulajdonképpen sohasem szerette.

Finoman fogalmazva kedvetlenül olvasom ezeket a híreket. Én közelről láttam Rióban Katinka szemében a rajongást, ahogyan a férjére pillantott, értem az elhagyott férj keserűségét, csak éppen nincs kedvem azzal foglalkozni, ami nem tartozik rám. Sokkal inkább izgat, hogy Katinka úszik-e még csúcsokat, nyer-e még nagy versenyeket, Shane nevel-e újabb Katinkákat. Erős a kétely, de ez a történet már sajnos nem erről szól. Hiszen, ha a szellem kiszabadul…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!