Sztárvilág

2009.10.31. 10:18

Hollywoodi glamour és szexualitás - képekben

Bár saját bevallása szerint minden ízében hétköznapi nő, mégis körüllengi őt valami megmagyarázhatatlan pozitív erő, szinte sugárzik belőle a szexualitás. Ő Kate Winslet, a New York-i megaproducer Sam Mendes 34 éves felesége, két gyermekes édesanya, az egyik legtehetségesebb színésznő…

Nana.hu

Kate Winslet vadonatúj külsővel: szőkére festett hajjal, vadító sminkkel és legalább tíz kilóval karcsúbban tért vissza alig egy évvel ezelőtt. Nála azonban nem csak ez jelentette az igazi átalakulást: karrierje végre révbe ért, pár hónappal ezelőtt megnyerte a régóta várt Oscar-díjat is, a Felolvasó című filmben nyújtott alakításáért. Mielőtt azonban bárki azt gondolná, Winslet ezzel hátat fordított a filmes pályának és ere teljével csak az anyaságra koncentrál, téved. A nyughatatlan díva – ahogy karrierje elején - továbbra is pörög, úgy a magánéletben, mint a munkában…

A színésznő

Már fiatalon is színésznő akart lenni, szülővárosában kezdte bontogatni a szárnyait a Reading Repertory Theatre-ben, majd később a londoni West Enden is fellépett. Néhány jelentéktelen szerep után, 17 évesen – 1994-ben – tört be a film világába a Mennyei teremtményekkel, az igazi nagy siker pedig ezután következett: az első Oscar-jelölést az Értelem és érzelemmel érdemelte ki, ahol többek között olyan neves brit színészekkel játszott, mint Emma Thompson, Alan Rickman és Hugh Grant.

Hajtott, de az igazi kiugrási lehetőség csak akkor nyílt meg előtte, amikor 1996-ban Leonardo Dicaprio oldalán eljátszhatta a Titanic főszerepét. Ezek után évekig kisebb szerepekkel találták meg a producerek: játszott az Egy makulátlan elme örök ragyogásában Jim Carrey oldalán, majd szerepelt Johnny Depp mellett az Én, Pán Péterben is.

Ezt követően pár csendes év következett. Tavaly aztán, mindenki nagy meglepetésére Kate dögösebb külsővel és két igencsak meghatározó filmszereppel robbantott a világot jelentő deszkákon. A szabadság útjaiért, és A felolvasóért Golden Globe-díjakat zsebelt be, de ez utóbbiért az Oscarral is megjutalmazták.

A feleség, családanya

Mindössze 23 éves volt, amikor egy munka kapcsán megismerkedett, majd hozzáment Jim Threapleton rendezőasszisztenshez. Azzal, hogy férjhez ment egy egyszerű stábtaghoz teljesen belopta magát a brit közvélemény szívébe, amit tovább fokozott, hogy flancos étterem helyett, egy egyszerű vidéki kiskocsmában mondta ki a boldogító igent. Két évvel később megszületett kislányuk, Mia, ám alig néhány hónap múlva tönkre ment a házasságuk... Kate és Threapleton elváltak.

Két hónappal a szakítás után egy munkaebéden találkozott Sam Mendes-szel, akivel első látásra egymásba gabalyodtak. Az akkor már világhírű producer mellett gyökerestül felfordult Kate élete: megismerkedésük után két évvel összeházasodtak. 2003. december 22-én pedig megszületett fiuk: Joe Alfie Mendes…

+1 a díva

Sokan sokfélét mondanak Kate Winslet külsejével kapcsolatban. Kik egyszerű, hétköznapi személyiségnek tartják – ahogy ő magát is látja – míg egyes divattervezők szinte élnek-halnak a színésznőért:
- Van stílusa, visszafogottan szexis, nőies, a hollywoodi glamour megtestesítője – áradozott róla Tom Ford az Yves Saint Laurent divatház (egykori) tervezője, akinek estélyijében Kate az idei Oscaron nem csak a szobrocskát, de az egyik legcsinosabb színésznői díjat is kiérdemelte…

További érdekességek a sztárvilágból:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!