sokszínű csapat

2019.11.19. 13:10

A Dalfutár szállítja a Sziget himnuszát

November 18-án indul Hajós András, a legnagyobb videómegosztón nagy sikerre futó, Dalfutár című műsorának harmadik évada, mely ezúttal a 2020-as Sziget himnuszának megírása körül forog.

Budapest, 2019. augusztus 10. Közös zászlólengetés a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 10-én. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

„Kevés jobb dolog van a magyar Youtube-on, mint Hajós András műsora” – írta nemrég a kritika a Dalfutár című, a zenei alkotófolyamatot izgalmas módon bemutató műsorról, melynek harmadik évfolyamában nem kisebb feladatot kapnak az alkotók, mint a Sziget himnuszának megalkotása.

„Bár a Dalfutár valójában nem is a zenéről, hanem az emberi együttműködésről szól, a játék mégiscsak a dalszerzés körül forog”

– mesélte Hajós. ”Szeretjük, ha jó dalok születnek a műsorunkban, mert a popzene mértékegysége a sláger.

A műsorban alkotó zenészek, szövegírók, producerek és énekesek számára nagy elismerés, hogy a Sziget minket választott.

Nekem személyesen pedig fontos üzenet, hogy függetlenül, tv-k nélkül, az internetről is vezet út a Nagyszínpadra„ – tette hozzá Hajós, aki elmondta, hogy ezzel a Sziget – a Samsung mellé – beállt a Dalfutár főtámogatójának.

A dalfutár alapkoncepciója, hogy négy alkotó – szövegíró, énekes, zeneszerző és producer -, egymásról nem tudva, egymástól független dolgoznak egy dalon, majd összejőve együtt finomítanak a produkción.

Ezúttal négy csapat, 4x4 alkotó dolgozik majd egy-egy Sziget “dalon”, s mostantól – folyamatosan – januárig születik majd négy mű, melyek egyike lesz a 2020-as Sziget “dicsőítő éneke”, azaz himnusza.

”Hajós és Jeli András műsora rendkívül kreatív és izgalmas, nem beszélve arról, hogy

nagyon népszerű a hazai zenerajongók körében, mi pedig szeretnénk egy jó himnuszt összehozni, és rendkívül fontosak számunkra a hazai zenerajongók,

ezért nagyon örültünk a Dalfutár megkeresésének„ – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, aki elmondta, hogy évekkel ezelőtt sok kritika érte a Szigetet, hogy a külföldiek “eluralják” a fesztivált, azonban mostanra mindenki számára egyértelmű, hogy a Sziget úgy tud valódi nemzetközi fesztivál lenni Európában, hogy a magyarok adják a közönség több mint felét. “Ez 2019-ben 120 ezer magyar látogatót jelentett, ami nagyon komoly szám, ha belegondolunk, és ennek mi nagyon örülünk” – tette hozzá Kádár.

Egy kis előzetes a Dalfutár 3. évadához:

Borítókép: Közös zászlólengetés a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 10-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!