Járvány

2020.03.28. 20:50

A Fertőzés sztárjai is összefogtak a vírus ellen (videó)

Kézmosásra és támogatásra buzdítanak.

Kate Winslet attends the Longines Masters of New York at Nassau Coliseum on April 27, 2018 in Uniondale New York (Photo by Kena Betancur / AFP)

Forrás: Kena Betancur / AFP

Fotó: AFP

A Fertőzés című sci-fi sztárjai is beszálltak a felvilágosító kampányba: Matt Damon, Laurence Fishbourne, Kate Winslet és Jennifer Ehle négy otthon készült videóban tudósok segítségével adnak jó tanácsokat a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

Steven Soderbergh Fertőzés című filmjét 2011-ben mutatták be, de a koronavírus-járvány kitörése után ismét a legnézettebb produkciók közé került. A film egy fikciós, rendkívül gyorsan terjedő világjárvány lehetőségével foglalkozott, de az alkotók a téma számos szaktekintélyét keresték meg, így a produkció hiteles lett.

A film sztárjai most a Columbia Egyetem tudósainak segítségével látják el tanáccsal a koronavírus terjedése miatt aggódókat.

Winslet videójában arra buzdít mindenkit, hogy úgy mosson kezet, „mintha az élete függene tőle”.

Ehle azt hangsúlyozza, hogy a koronavírus új kórokozó, úgyhogy senki sem immunis rá: „közülünk mindenki, tekintet nélkül a korára vagy az etnikumára ki van téve a fertőzés kockázatának” – mondja.

A Fertőzésben egy feleségét és kisfiát elvesztő apát játszó Damon videójában megjegyzi, hogy a film nyilvánvaló okokból került megint a toplisták csúcsára. A színész kiemeli, milyen fontos, hogy az emberek hallgassanak a szakemberekre és tartsák meg egymás között a két méteres távolságot.

Fishburne azt kéri mindenkitől, hogy segítse a frontvonalban küzdő orvosok és egészségügyi dolgozók munkáját.

„Ha képesek vagyunk lelassítani a járvány terjedését, az esélyt ad az orvosainknak, a nővéreinknek a kórházainkban arra, hogy együtt átsegíthessenek minket ezen” – hangsúlyozza.

Borítókép: Kate Winslet egy 2018-as rendezvényen

Címkék#fertőzés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!