VOLT fesztivál

2018.02.14. 12:35

Az Avenged Sevenfold is a soproni fellépők között

Az Avenged Sevenfold, Steve Aoki, a Kills és az X Ambassadors is koncertet ad a Telekom VOLT Fesztiválon, amelyet június 26-tól 30-ig rendeznek Sopronban – közölték a szervezők.

Matthew Charles Sanders, known as M. Shadows with Avenged Sevenfold performs during the Rockstar Energy Drink Mayhem Festival at The Cynthia Woods Mitchell Pavilion on August 10, 2014 in The Woodlands, Texas. (Photo by Manuel Nauta/NurPhoto)

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Manuel Nauta

Először áll magyarországi színpadra a jövőre húszéves kaliforniai metálzenekar, az Avenged Sevenfold, amely eddig hét stúdióalbumot jelentetett meg; a legutóbbi, a The Stage 2016-ban jött ki. A csapat a metalcore-tól a heavy metálon át napjainkra eljutott a progresszív metálig, és a legnagyobb klubok, rockfesztiválok fő fellépője.

A nemzetközi elektronikus zenei színtér megkerülhetetlen szereplője Steve Aoki, aki 2012 óta minden évben fellép Magyarországon: kétszer játszott a Szigeten és a Balaton Soundon, egyszer pedig a VOLT-on és a Strand Fesztiválon. A japán felmenőkkel rendelkező, az Avenged Sevenfoldhoz hasonlóan kaliforniai elektro house dj és producer a világhírű Dim Mak Records alapítója. Bemutatkozó albuma, a Wonderland 2012-ben jelent meg, azóta még hármat készített. Remixerként is népszerű, mások mellett a Justice, a Datarock, a Franz Ferdinand, a Does It Offend You, Yeah? és a Peaches számaiból is készített átiratokat.

Fellép Sopronban az izgalmas hangzásvilággal rendelkező brit duó, a bluesos, vadóc indie rockos Kills, amely tavaly a Szigeten játszott, és jön a dallamosabb rockot játszó X Ambassadors is, amely először ad Magyarországon koncertet.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idei VOLT-on a Depeche Mode, az Iron Maiden, a Hurts, a Limp Bizkit és a Skillet is fellép.

Borítókép: Matthew Charles Sanders, közismertebb nevén M. Shadows, az Avenged Sevenfold frontembere egy texasi fellépésen.

AFP PHOTO / NurPhoto / Manuel Nauta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!