allűrök nélkül

2018.12.19. 11:12

Elárulja felkészülése titkát Carreras

A 72 éves katalán operaénekes a világturnéktól már visszavonult, de szívesen ad egyéni koncerteket, többek között a számára nagyon fontos Magyarországon.

spanish tenor Jose Carreras performs during the "Jose Carreras Gala" on December 18, 2014 im Europapark in Rust. AFP PHOTO / DPA / PATRICK SEEGER ++GERMANY OUT (Photo by PATRICK SEEGER / DPA / AFP)

Forrás: DPA / AFP

Fotó: Patrick Seeger

Most egy kívánságot is megfogalmazott 2019-re nemzetünknek: legyen békesség és harmónia!

A sztár ma este ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában, ahol olyan, számára fontos állomásait is megidézi karrierjének, mint a legendás Három tenor formáció, melyben Placido Domingóval és a 2007-ben elhunyt Luciano Pavarottival lépett fel.

Elkezdtünk énekelni, de szinte csak Luciano hangját lehetett hallani. Csodálatos volt számomra, hogy három ilyen nagyszerű ember és énekes lépett fel együtt. Féltékenység sosem volt köztünk, együtt alkottunk világraszóló dolgot – mesélte Carreras, aki szakmai titkaiba is beavatta a Bors olvasóit.

Az énekléssel az a probléma, hogy nemcsak a tehetségen múlik, hanem a fizikai állapoton is, hogy milyen a hangszálak elhelyezkedése. Sérülékenyek, ezért oda kell rájuk figyelni. Az időjárásra, a megfelelő étel- és italfogyasztásra. A vízmennyiség a legfontosabb színpadra lépés előtt, ezen áll minden. Nincsenek sztárallűrjeim, tanítani nem szoktam, csupán évi két-háromszor tartok mesterkurzusokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!