Akusztik-sorozat

2018.11.10. 09:50

Először játszik együtt a Skorpió és Balázs Fecó

A Skorpió-Balázs Fecó Akusztikot november 19-én 22 óra 40 perctől láthatják az M2-Petőfi TV nézői.

Budapest, 2016. március 24. Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Balázs Ferenc „Fecó” Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész Budapesten 2016. március 24-én. MTI Fotó: Czimbal Gyula

Medvegy Anikó csatornaigazgató közleményében felidézte, hogy Balázs Fecó a Skorpióval és Frenreisz Károllyal sosem adott közös koncertet, „párhuzamosan élték a zenei életüket, de valójában most voltak először együtt egy színpadon”.

Az Akusztik színpadán a Skorpió zenekar – Frenreisz Károly (ének, basszusgitár, szaxofon), Szűcs Antal Gábor (gitár, a Petőfi Zenei Díj Életműdíjasa), Tátrai Tibor (gitár), Pálvölgyi Géza (billentyűs hangszerek és Németh Gábor (dob) – vendége lesz Balázs Fecó.

Frenreisz Károly a Skorpió együttes koncertjén
Fotó: Urbán Tamás / Fortepan

Medvegy Anikó elmondta, hogy Balázs Fecó az Akusztik színpadán mesél egyebek mellett arról, hogy Frenreisz Károllyal annak idején egy felvételi vizsgán találkozott konzervatóriumban, ahol az ének szakról eltanácsolták őket. Így Balázs Fecó zongorán, Frenreisz Károly pedig klarinéton jutott be az iskolába.

Balázs Ferenc (Balázs Fecó) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész és zenekara, a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Korál koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 5-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az első Skorpióval közös fellépésen Balázs Fecó három, számára meghatározó korszak dalaiból ad elő részletet, ezzel valamelyest összefoglalja munkásságát. Az 1960-as éveket a Neoton Szemedben könnyek című dalával indítja, majd a 70-es évekbe tér át. Hallhatnak a műsor nézői pár sort a Kőfalak leomlanak és az Anyám vigasztalj! című dalokból, utolsóként pedig Balázs Fecó egyik legnagyobb slágerét a Maradj velem! című szerzeményt adja elő – beszélt a részletekről a csatornaigazgató.

A Metróval és a Locomotiv GT-vel aratott sikerei után Frenreisz Károly 1973-ban alapította meg saját együttesét, a Skorpiót. Az elmúlt évtizedekben 8 nagylemezük és 2 válogatás albumuk jelent meg, hazánkon kívül Európában is számos helyen koncerteztek. Legismertebb slágereik A rohanás, a Folyóparton ülve, az Azt beszéli már az egész város és az Így szólt hozzám a dédapám.

A Skorpió-Balázs Fecó Akusztikot november 19-én 22 óra 40 perctől láthatják az M2-Petőfi TV nézői.

Borítókép: Balázs Ferenc „Fecó” Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész Budapesten 2016. március 24-én.

MTI Fotó: Czimbal Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!