sosem akart színész lenni

2018.10.01. 21:58

Film készül Bud Spencer életéről

A legendás olasz színész életének arról a szakaszáról szól majd, amely a mozis pályafutását előzte meg.

FILE - Italian actor Bud Spencer, born as Carlo Pedersoli, waves at his fans in Schwaebisch Gmuend, Germany, 03 July 2012. According to media reports, Spencer has died on 27 June 2016 at the age of 86. Photo: Jan-Philipp Strobel/dpa

A népszerű filmek fesztiválján, a Terni Pop Film Festen vasárnap elhangzott, hogy a produkció forgatókönyve már készül. A mozi nagy ikonjai előtt tisztelgő, először megrendezett esemény vendége volt Giuseppe Pedersoli mellett Spencer lánya, Diamante és unokaöccse, Alessandro Pedersoli is.

Bud Spencer fia elmondta: a család számára olyan, mintha a színész még mindig közöttük lenne. Ápolják az emlékét, ahogy világszerte azt teszik Spencer rajongói is.

„Mindig azt mondta, hogy ő nem színész” – idézte fel, hozzátéve, hogy csak sok év után értette meg, mit akart ezzel apja kifejezni: „a forgatáson nem szerepet játszott, hanem pontosan olyan volt, mint az életben”. Pedersoli emlékeztetett rá, hogy

Spencer nem akart színész lenni, úszóbajnok volt. De mindent megváltoztatott, amikor együtt lépett a kamerák elé Terence Hill-lel, akivel haláláig barátok maradtak.

A fesztiválon adták át először a színész tiszteletére alapított Bud Spencer – a következő generáció elnevezésű díjat, amelyet Marco D'Amore olasz színész vehetett át.

A Nápolyból származó Carlo Pedersoli, aki színészként vette fel a Bud Spencer nevet, 86 éves korában hunyt el. A színészre szülővárosában nagyszabású kiállítással emlékeznek, amely szeptember 21-én nyílt meg a nápolyi Művészetek Palotájában.

Borítókép: Jan-Philipp Strobel/dpa/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!