Cenzúra

2018.05.11. 11:32

R. Kelly számait többé ne keresse a Spotify lejátszási listáin

A zenestreamelő szolgáltatás törli vagy elrejti a szexuális zaklatással többszörösen vádolt énekes számait.

A súlyos szexuális bűncselekményekkel vádolt R. Kelly dalait a Spotify felhasználói továbbra is streamelhetik és hozzáadhatják saját válogatásaikhoz, ám a Spotify saját lejátszási listáiról az énekes minden dalát eltávolították – írja a Billboard. A zeneszolgáltató ugyanis új tartalompolitikát követ, bővítette szerződési feltételeit is, amelyek alapján törölheti vagy elrejtheti a gyűlöletkeltő és kirekesztő zenéket, illetve az elfogadhatatlanul viselkedő zenészek által készített tartalmakat, emellett kizárja a dalokat és az előadóikat az összes típusú jövőbeli promóciójából, beleértve a hivatalos lejátszási listákra való felkerülés lehetőségét – foglalta össze az Origo.

Mint írják, általánosságban a rassz, vallás, nem, szexuális identitás, szexuális orientáció, etnikum, nemzetiség, veterán státusz vagy fogyatékosság alapján valamilyen módon gyűlöletet vagy erőszakot szító dalokat érinti a kizárás.

„Ugyan nem hiszünk a zenészek és alkotók viselkedése miatti tartalomcenzúrában, de szeretnénk, ha a szerkesztőségi tevékenységeink reflektálnának a saját értékeinkre”

– kommentálta a lejátszási listáiban való tisztogatást a Spotify.

Borítókép: R. Kelly énekes. Forrás: Wikimedia / Nicholas Ballasy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!