Vizit

2017.07.27. 12:08

Rihanna a francia elnöki párnál járt (videó)

A fejlődő országokat segítő oktatási politikák ügyében tárgyalt Párizsban.

Kovács Péter és Mennyeiné Várszegi Judit

Emmanuel Macron és felesége szerdán a párizsi Elysée-palotában fogadta az énekesnőt. Rihanna korábban egy Twitter-üzenetben kérdezte meg, hogy a francia elnök támogatja-e a fejlődő országokat segítő oktatási alapítványát.

[embed]]

A találkozás után az énekesnő azt mondta, rendkívül szívélyesen fogadták, és „az oktatás kérdéseit globálisan megközelítő” megbeszélés is jól sikerült. Riri azt is elárulta, hogy szeptemberben nagy bejelentésre készül, és októberben Afrikában dolgozik majd a támogatásokon. Macron és az elnöki hivatal nem adott ki közleményt a találkozóról. A francia elnök a héten a közismert filantróp Bonót is fogadta az Elysée-palotában, akivel a szegénységről, valamint az afrikai lányok és nők oktatásáról folytatott eszmecserét.

Rihanna idén elnyerte a Harvard Egyetemtől az év humanitáriusa elismerést. Rihanna az általa létrehozott Clara Lionel jótékonysági alapítványon keresztül támogat oktatási és egészségügyi programokat a világ szegény országaiban.

A 29 éves énekesnő ezen kívül két humanitárius alap, a Global Partnership for Education és a Global Citizen nagykövete. Rihanna alapítványa a két szervezettel együttműködve elsősorban a háborús és válságövezetekben finanszíroz oktatási programokat.

Borítókép: Youtube RT France

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!