csapatépítés

2019.11.15. 13:40

Tanyán lazítottak a Budapesti Operettszínház sztárjai (videó)

Sajtot készítettek, állatokat etettek, kukoricát törtek, krumplit pucoltak, lovagoltak és a lovon még dalra is fakadtak a művészek, akik csapatépítésre gyűltek össze a Puszta Monostori Birkásban.

Forrás: Budapesti Operettszínház

A Mostohát játszó két színésznő, Papadimitriu Athina és Oszvald Marika nagy egyetértésben szűrte a sajtot, miközben megbeszélték, hogy Marika szeretne otthon is készíteni.

A színésznők kecskesajtot készítettek a farmon
Fotó: Budapesti Operettszínház

Athina – akinek a kecskesajtját az egész társulat kóstolta már – megígérte kolléganőjének, hogy szerez neki oltóanyagot.

„Már kislányként is imádtam a természetet, pedig Budapesten születtem: aludtam a mezőn, rágtam a füvet”

– árulta el Papadimitriu Athina, aki nem csak kiváló gazdasszony, de attól sem riad vissza, ha neki kell kitrágyáznia az állatok alól.

A művészek a farmon élő négylábúak etetéséről is gondoskodtak, György-Rózsa Sándor miután átkeverte a birkapörköltet, gondosan megetette Tibit, a vezérkost. Oszvald Marika pedig a stábfotózást is kihasználta, hiszen a természetes díszletként szolgáló kukoricásból jó néhány csövet begyűjtött a jószágoknak.

A francia királyt alakító Bodrogi Gyula a vadászat mellett főzni is szokott és jól ismeri a környéket, többek között erről is mesélt asztaltársaságának, míg a birkapörköltre vártak.

„Régen ez a vidék nagyon jó vadászterület volt, ez a tanya felidézi bennem a régi időket” – mesélte a Nemzet Színésze. Lévai Enikő, az egyik Iluska ügyesen bánik a fakanállal, amit a helyszínen meg is mutatott és elmagyarázta, hogy ezt az ételt kavargatni tilos, csak körbejárni szabad a keverőfával.

Ebédre birkapörkölt készült
Fotó: Budapesti Operettszínház

Miközben az Iluskát, a Francia királylányt és a Mostohát alakító színésznők a konyhai teendőket végezték, a fiúk – valamennyi János vitéz, Bagó és Strázsamester – nyeregbe pattantak a Szelesvágta Lovas Sport és Kulturális Egyesület Lovastelepén.

Amíg a hölgyek főztek, a férfiak a nyeregbe pattantak
Fotó: Budapesti Operettszínház

A legnagyobb kihívás ez Erdős Attilának és Pete Ádámnak volt, hiszen ők itt debütáltak: életükben először lovagoltak. Annyira jól vették az akadályt, hogy amikor Dolhai Atttila, György-Rózsa Sándor, Sándor Péter, Langer Soma dalra fakadt a lóháton, ők is velük énekeltek.

A János vitéz című előadást Bozsik Yvette álmodja színpadra, a bemutató november 22-23-24-én lesz.

A főbb szerepekben Dolhai Attila, György -Rózsa Sándor, Sándor Péter, Bordás Barbara, Lévai Enikő, Kiss Diána, Langer Soma, Erdős Attila, Pete Ádám, Bodrogi Gyula, Földes Tamás, Jantyik Csaba, Fischl Mónika, Lukács Anita, Zábrádi Annamária, Oszvald Marika, Lehoczky Zsuzsa, Papadimitriu Athina, Erdős Attila, Langer Soma, Pete Ádám, Faragó András, Pálfalvy Attila látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!