egykori amerikaifutball-sztár

2017.09.22. 13:56

Távozott James Bond hű szolgája

Rövid betegség után, 78 évesen Los Angelesben hunyt el Bernie Casey egykori amerikaifutball-sztár, aki első fekete színészként alakította a 007-es ügynök CIA-s kollégáját, Felix Leitert.

Picture of Scottish actor Sean Connery (R) and US Bernie Casey taken in 1982 in Nice during the making of the film "Never say, never again" by US Irving Kerschner. AFP PHOTO / AFP PHOTO

Forrás: AFP PHOTO

A színész a Soha ne mondd, hogy soha című James Bond-epizódban játszotta Leitert Sean Connery oldalán. Állítólag maga a Bondot alakító Connery ajánlotta, mert úgy vélte, egy fekete színész miatt a közönségben jobban megmarad Leiter alakja.

Két évtizeddel később, a Casino Royalban és a Quantum csendjében is fekete színész, Jeffrey Wright kapta a CIA-ügynök szerepét.

Casey pályafutása alatt játszott a Marsbéli krónikák, a Kémek, mint mi, az Aranyláncok, a Puszta kézzel és a Vadkanok című filmben is.

1939-ben született Nyugat-Virginiában. 1961 és 1966 között hat szezonon keresztül volt a San Francisco 49ers amerikaifutball-csapat játékosa. Harmincévesen azonban felhagyott a sporttal a színészet kedvéért, és 1969-ben A hét mesterlövész telibe talál című vígjátékban debütált a filmvásznon.

A futballistából lett filmszínész költőként és festőművészként is nevet szerzett magának.

Casey kedden egy Los Angeles-i kórházban hunyt el rövid betegség után.

Jeffrey Wright a Twitteren „régi vágású, igazi reneszánsz emberként” emlékezett Bernie Casey-re.

Borítókép: Bernie Casey és Sean Connery az 1982-es Soha ne mondd, hogy soha című James Bond film forgatásán.

AFP PHOTO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!