Zaklatási ügyek

2017.11.10. 05:47

Te is (fiam), Louis C. K.?

Öt nő is a nyilvánosság elé állt azzal, hogy a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején szexuálisan zaklatta őket Louis C.K. stand-up komikus – jelentette csütörtökön a The New York Times című amerikai napilap. Kiderült, a vádak igazak.

Dana Min Goodman és Julia Wolov színésznő azzal vádolja a magyar származású előadóművészt, eredeti nevén Louis Székelyt, hogy 2002-ben maszturbálni kezdett előttük, amikor felmentek a hotelszobájába. Két másik nő hasonlóan nyilatkozott a lapnak. Egy ötödik nő szerint pedig Székely maszturbált, miközben telefonon beszéltek.

Lewis Kay, Louis C. K. kiadója a lap cikkében úgy nyilatkozik, hogy az Emmy-díjas komikus nem óhajt válaszolni a lap ezzel kapcsolatos kérdéseire. Egy szeptemberi interjúban a humorista azt mondta a The New York Times-nak, hogy a szexuális visszaéléseiről szóló bármilyen állítás pusztán pletyka. A vádak miatt Louis C. K. legújabb filmjének díszbemutatója is elmaradt csütörtökön, és lemondták szereplését Stephen Colbert show-műsorában is.

A BBC News legfrissebb információi szerint Louis C. K. bevallotta, hogy az őt szexuális zaklatással vádoló öt nő igazat mondott.

Mint közleményében fogalmazott: felelőtlenül visszaélt a hatalmával és nehéz megbirkóznia azzal, hogy mennyi fájdalmat okozhatott áldozatainak.

Harvey Weinstein filmmogult októberben több tucatnyi színésznő vádolta meg, New Yorkban, Los Angelesben és Londonban is rendőrségi nyomozás indult ellene szexuális erőszak miatt. A befolyásos producer lebukása lavinát indított be Hollywoodban és a világ más tájain, az utóbbi hetekben számos rendezőnek és színésznek, köztük Kevin Spacey-nek, Brett Ratnernek, Casey Afflecknek, Ed Westwicknek, legutóbb pedig Steven Seagalnak és Louis C.K.-nek kellett szembenéznie az ellenük felhozott szexuális zaklatási vádakkal.

A botránysorozatnak több bemutatás előtt álló produkció is áldozatul esett. Amerikában törölték Luis C. K. legújabb vígjátékának forgalmazását, a BBC pedig levette műsoráról az Ed Westwick közreműködésével készített Orderal by Innocence című Agatha Christie-krimit és felfüggesztette a White Gold című tévésorozat forgatását, amelyben szintén szerepelt.

Korábban a Spacey főszereplésével forgatott Kártyavár utolsó szériáját fújta le a Netflix, amely úgy döntött, hogy a színésszel készült Gore Vidal életrajzi filmet sem tűzi műsorára.

Ridley Scott A világ összes pénze című filmjéből pedig kivágták Spacey jeleneteit, s most Christopher Plummerrel forgatják újra a decemberi premier előtt.

A héten bocsánatot kért a Harvey Weinstein megbízásából az őt megvádoló nők után kémkedő izraeli cég és közölte, hogy a munkájáért járó nyereséget női szervezeteknek adományozza.

Asher Tishler, a Black Cube tanácsadó testület tagja elismerte, hogy „szégyen” volt elvállalni a megbízást és „természetesen bocsánatot kérnek mindazoktól a nőktől, akiket megbántottak”.

Az izraeli hírszerző cég a szerződésből származó hasznot „női csoportoknak” kívánja adományozni – mondta el egy izraeli hírcsatornának.

Tischler a New Yorkerben megjelent riport után nyilatkozott, amelyből kiderült, hogy Weinstein felbérelte a céget az őt szexuális zaklatással és erőszakkal vádoló nők utáni nyomozással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!