szépségverseny

2021.01.15. 11:30

Egy jó sminkkel is hódíthatnak a Tündérszépekre jelentkezők

Jelenleg is tart a jelentkezés szépségversenyünkre, ezért ahhoz, hogy segítsük a leendő versenyzőket, szakembert kérdeztünk, mire érdemes odafigyelni fotózás előtt.

P. Pusztai Nóra

Strauss Ágnes szolnoki kozmetikus szerint a sminknek a versenyző személyiségét is tükröznie kell

Fotó: Nagy Balázs

Javában zajlik a hírportálunk által meghirdetett Tündérszépek 2021 verseny jelentkezési időszaka. A lányok egy része már a fotózásra készül. Strauss Ágnes szolnoki kozmetikus a felkészülés és sminkelés fortélyaiba avatott be minket.

– A felvételek elkészülése előtti hetekben az otthoni arcápolás elengedhetetlen. A tisztítással, radírozással járó napi rutint reggel és este érdemes elvégezni. A hidratálás, így a nappali és éjszakai krémek használata is fontos, hogy mire a fotózásra sor kerül, jó tónusú legyen a bőr. Egyéb esetben a felvétel nem feltétlenül azt mutatja, amit láttatni szeretnénk – tanácsolta a szakember.

A kozmetikus szerint a smink a haj és a ruházat függvénye is, nem mindegy ugyanis, hogy csak az arcra vagy az egész alakra kell koncentrálni. De igazodni kell a bőrtónushoz, szemszínhez is.

– A szépségversenyeken nem az erős smink a lényeg, hiszen nem el szeretnénk takarni, hogy milyen a lány valójában, hanem inkább kiemelni a bájait – hangsúlyozta.

Strauss Ágnes szolnoki kozmetikus szerint a sminknek a versenyző személyiségét is tükröznie kell
Fotó: Nagy Balázs

Ha a versenyző nincs otthon a kozmetikumok világában, vagy nehezen igazodik el a neten fellelhető tippek és trükkök között, érdemes szakemberhez fordulnia, aki egy konzultáción elmondja, mit is érdemes hangsúlyozni vagy mit szorítson háttérbe a jelentkező.

A harmónia alapszabály.

– Egy erős szemhez nem rakhatunk egy egyszerű szájfényt, mert leveszi a fókuszt a teljes képről és leginkább csak azt fogják látni, hogy van „kikenve a szeme”.

– De a sminkelésnél gondot szokott okozni az alapozó nem megfelelő kiválasztása, annak ugyanis illeszkednie kell a bőrszínhez és -típushoz. Ez még önmagában nem ad biztos alapot a sminkhez, azt minden esetben púderrel kell fixálni, utána jöhet a többi.

– Egyes esetekben ennek elhagyása okozhatja a hosszabb fotózásoknál az elkenődést. Semmiképpen ne hibázzák el a nevezők, ennyivel is legyenek profibbak. Ahogy figyeljenek, hogy a dekoltázs és a nyak színe is össze legyen dolgozva a bőr barnaságával, egy jó világításnál ugyanis szinte különálló egységként nagy kontrasztot mutathat a test és az arc – hívta fel a figyelmet a gyakori hibákra Strauss Ágnes, akinek a legfőbb tanácsa: a smink a versenyző személyiségét tükrözze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!