KISÚJSZÁLLÁS

2017.07.31. 14:30

Kicsinosították Kisújszállást a városszépítő táborban

A Városvédő és Szépítő Egyesület 31. városszépítő táborát rendezte meg Kisújszálláson, s ezen több mint 75 gyermek és felnőtt vett részt.

Daróczi Erzsébet

Az egy hét alatt lefestették az extrém sportpálya, a gimnázium, a lelkészi lakás előtti és a Kossuth iskola kerítését. A Kálvin parkban és az Arany iskola udvarain lévő padok is megszépültek.

Több emlékhelynél a fafelületeket lenolajjal kenték át, lefestették a beton hirdetőoszlopokat a vasútállomásnál és a főutcán, rendbe tették az egykori városi, egyházi elöljárók, pedagógusok sírjait, illetve a katonasírokat a déli és nyugati temetőkben. A zsidó temetőben újabb tereprendezést végeztek, a Kossuth iskolában könyvet is pakoltak.

A Kumánia strandfürdő területén is szorgoskodtak. Délután tanári felügyelet mellett strandoltak a gyerekek, megnézték a kenderesi Horthy Miklós Tengerészeti Kiállítótermet és egy mozifilmet is a vigadóban. A táborzárón a holokauszt áldozatairól is megemlékeztek.

D. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!