SZOLNOK

2018.09.12. 19:55

Az időjárás „megette” a Tiszavirág híd korlátját, ősszel cserélik az elemeket

A monumentális gyaloghíd nyolc év alatt bebizonyította létjogosultságát, azonban az idő vasfoga miatt láthatóan is viseltessé vált...

A kötelező garanciális javítások például lehetővé tették, hogy a korábban hosszabb ideig akadozó liftrendszere régóta ismét üzemképes.

Ám olvasóink több alkalommal is jelezték már hírportálunknak, hogy a híd korlátjának faelemei eltöredeztek, felhajlottak, azokra rátámaszkodni nem ajánlatos, mert sérülésveszélyes. Az ügyben érdemleges válaszért az illetékes cég vezetéséhez fordultunk.

– A helyi önkormányzat folyamatosan figyeli a Tiszavirág híd műszaki állapotát – kaptunk választ Lits Lászlótól, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatójától.

– A korlát állagromlása mostanra tette szükségessé a beavatkozást. A múlt évi városi költségvetés tárgyalásakor a közgyűlés megszavazta a korlátfelújítás tervét, míg az idei büdzsé elfogadása után a testület a beszerzésről is intézkedett

– Akkor a város a társaságunkat bízta meg a rekonstrukciós feladattal, amely nettó hétmillió forintba kerül. A faelemeket az úgynevezett WPC, azaz woodplastic-eljárással cseréljük ki.

– Az új borítóelem összetétele hatvan-negyven százalékos arányban fa és műanyag kompozitanyag. Ez fokozottan ellenáll az időjárás viszontagságainak, és várhatóan hosszú évekig funkciójának és esztétikailag is megfelelő lesz.

– A beépítés huszonöt Celsius-fok alatt ajánlott, ami a dilatációs mozgással függ össze. A WPC-elemek már Szolnokon vannak, a korlát elemeinek a cseréje tehát időjárásfüggően, szeptember végén, október elején várható – adott választ a felvetésekre Lits László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!