cserkeszőlő

2018.11.17. 17:30

Ezentúl biztonságosabban közlekedhetnek a bringások és a gyalogosok

Lezárultak a gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztések Cserkén, hivatalosan pénteken adták át a beruházásokat.

Joó Zsuzsa

BMX-bemutatót tartottak az átadó ünnepségen

Forrás: Beküldött fotó

Szokolai Lajos polgármester elmondta: a település több pontján is kényelmesebb és főleg biztonságosabb lett a közlekedés mind a gyalogosoknak, mind a két keréken közlekedőknek.

Hozzátette: a Termál úton egy kerékpáros nyomot (és nem sávot!) alakítottak ki, a 44-es főúton pedig egy lámpás kereszteződést építettek, melynek használatba vétele után már nem kell aggódni a gyermekes szülőknek, ha egyedül kelnek át a fiatalok a rendkívül forgalmas úton.

Ezek mellett a Petőfi utcában parkolót építettek, mellé pedig egy négyállásos elektromosautó-töltőt helyeztek. Megújult a közvilágítás is: mutatós kandeláberek kerültek az út mellé, ugyanakkor felújították az aszfaltburkolatot is.

BMX-bemutatót tartottak az átadó ünnepségen
Fotó: Beküldött fotó

Egy új, modern buszvárót is kihelyeztek, ahol a fürdő vendégei és a helyiek is kulturált körülmények között várakozhatnak a buszokra.

A településvezető ­hozzátette: a beruházás ­ötvenkettőmillió forintba került, melynek nagy részét pályázati pénzből finanszírozták­.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!