JÁSZBERÉNY

2017.10.07. 16:29

Együttműködnének a megyei felsőoktatási intézményekkel

A megyénkben működő felsőoktatási intézmények képviselőit invitálta Jászberénybe dr. Szabó Tamás, a város polgármestere. A megbeszélés célja volt, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdaságának és munkaerőpiacának fejlődése, a képzések és képzési igények összehangolása kapcsán egyeztessenek a résztvevőkkel.

A zártkörű tanácskozáson jelen volt dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora, dr. Fülöp Tamás, az intézmény gazdálkodási karának dékánja, dr. Bujdosó Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem rektorhelyettese, dr. Varró Bernadett, az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus főigazgatója, valamint dr. Kállai Mária kormánymegbízott.

A pénteken zajlott megbeszélésről dr. Szabó Tamás tájékoztatott. Elmondta, a találkozót elsősorban azért szervezték meg, hogy áttekintsék, a felsőoktatási intézmények képzési szerkezetében mely területek egészíthetik ki egymást.

Mely területek jelenthetnek megfelelő alternatívát a térség fiataljai számára, amikor a munkaerőpiacon versenyképes szakot szeretnének választani.

Mint mondta, a pedagógia, illetve a gazdasági karok számos képzése nyújt ilyen alternatívát a hallgatók számára, de szeretnék elérni, hogy azok a képzések még inkább teret nyerjenek, amelyek kifejezetten a megyei gazdasági szereplők számára fontos szakmákban oktatják a fiatal felnőtteket.

Megfelelő, szakszerű igényfelmérést követően szeretnék, ha műszaki, gazdasági, informatikai, automatizálás-technikai szakmák irányában is fejlődne a képzési kínálat. A most elindult, további megyei együttműködés felé mutató egyeztetéseket szeretnék folytatni.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!