SZOLNOK

2017.12.12. 11:21

Érdekelnek a magyar Mi–24-es harci helikopterek? – ebből a könyvből mindent megtudhatsz (galéria)

Magyar felségjelű Mi–24 harci helikopterek címmel jelent meg Brandt Gyula új könyve, melynek bemutatóját rendhagyó módon Szolnokon rendezték meg hétfőn délelőtt.

Brandt Gyula a Szolnokon használt helikopterek titkairól is mesélt

Fotó: Mészáros János

A Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázison megtartott díszbemutatón dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy, a kötetet jegyző kiadó vezetője elmondta, a kétnyelvű könyv több mint háromszáz oldalas és több mint kétszáz kép szerepel benne.

A kötet mindent tartalmaz, amit a negyven magyar Mi–24-es harci helikopterről tudni érdemes. Ez egy album, műszaki leírás, mely remek „kötelező” olvasmány lehet gyűjtőknek, modellezőknek és a repülés iránt érdeklődőknek.

A könyvet rengeteg fotóval illusztrálták és mindenki számára érthető műszaki leírásokat, magyarázatokat tartalmaz, repülőhonvédek által átélt és elmesélt történetekkel kiegészítve.

A bázis színe-java kíváncsi volt a hiánypótló könyv bemutatójára
Fotós: Mészáros János

Természetesen Brandt Gyula nyugállományú őrnagy, a könyv szerzője is jelen volt az eseményen, aki elmesélte, hogyan is lett a könyv szerzője.

– Nagy András nyugállományú alezredest a szokásos újévi köszöntés miatt kerestem 2014. január elsején, mikor is jelezte, hogy meg kellene írni ezt a könyvet – kezdte Brandt Gyula.

– Nem vettem teljesen komolyan. Ám mikor később dr. Orosz Zoltán altábornagy is felhívott, hogy ő is rám gondolt mint a könyv lehetséges szerzőjére, már feladatként kezeltem.

„Ez a két ember adta nekem a múzsacsókot”

– tette hozzá nevetve.

Mint elmondta, a könyv kéziratát ez év februárjában adta le, addig folyamatosan dolgozott rajta. Beszédében megköszönte a sok segítséget, melyet a kötet elkészítéséhez kapott.

Brandt Gyula a Szolnokon használt helikopterek titkairól is mesélt
Fotós: Mészáros János

A bemutatón többen is méltatták a könyvet és szerzőjét. Jelen volt Lamos Imre nyugállományú dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis előző parancsnoka, dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, helyőrségparancsnok, és Simon-Jójárt Sándor nyug­állományú ezredes is.

Hutter Zsófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!