vélemény

2017.07.17. 15:30

Két nap, négy percért

Néhány hete egy értesítést kaptam arról, hogy az aktuális kéményseprőipari cég kötelező égéstermék-elvezető ellenőrzést végez az ingatlanomban.

Mészáros Géza

A szolgáltató azt is jelezte, hogy emiatt az adott napon 8 és 16 óra között tartózkodjak otthon. Ugyanazon a héten egy csomagküldő cég is értesítést küldött, miszerint a várt küldeményem úton van, és kézhez is vehetem azt. Ehhez csupán annyit kell tennem, hogy 8-tól 16 óráig várjam a szállítmányszállítót a lakásban. Összesen tehát két teljes munkanapot kellett szabadnappá tennem, és türelmes várakozással a fenekemen vesztegelve eltöltenem.

Az égéstermék-elvezető ellenőrzése, illetve a csomag átadása, a dokumentumok aláírásával együtt is, naponként mindössze 2–2 ­percet vett igénybe, ám összesen 16 óra kivett szabadságra kényszerített. Jó, mi?! Bizonyára nem egyedi az esetem, s Önök, vagy a környezetükben élők szintén találkoztak már ezzel, vagy hasonlóval.

Egyébiránt a két szolgáltatás fennakadások nélkül, példátlanul rövid idő alatt, hibátlanul zajlott le, a felek teljes megelégedésére. No, de mégis! Nem lehetne az időintervallumot valamelyest szűkíteni? Tudom, értem én, mindkét szolgáltatás optimális teljesítésének alaposan előkészített logisztikája van. Ám mégiscsak jó volna, ha a logisztikusok az ügyfelekre is gondolnának olykor-olykor. Akiknek éves szabadságtervét külön-külön a víz- és villany, illetve a gázóra-leolvasók is több alkalommal átírják…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!