KENDERES

2017.12.02. 17:30

Korszerűbb közvilágítást terveznek Kenderes utcáira

A közelmúltban határoztak a képviselők a közvilágítás korszerűsítéséről Kenderesen, LED technológia alkalmazásával, az elért költségmegtakarításból történő refinanszírozással.

Az önkormányzat régóta tervezi a jelenleg üzemelő, technológiailag elavult, magas költséggel működő közvilágítási lámpatestek cseréjét.

A képviselő-testület a közvilágítási igények, az elvárt üzemeltetési költségmegtakarítás és a konkrét műszaki és tulajdonjogi elvárások pontos meghatározását követően meghívásos közbeszerzési eljárást folytat majd le.

A LED technológia költséghatékonyabb, modernebb és korszerűbb a jelenlegi technológiánál, amely tizenöt-húsz évig tartósan világít, használatával akár ötvenhat százalékos megtakarítás is realizálható.

A világítás fényerősségét az önkormányzat fogja kiválasztani, más világítás lesz a mellék- és más a főutakon. A jelenlegi fényerősségnél gyengébbet azonban nem fogadnak el – erről is döntöttek a városvezetők.

Daróczi E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!