TÁMOGATÁS SZOLNOKON

2017.10.08. 10:31

Magasabb hallgatói ösztöndíjat kaphatnak a rászoruló tanulók

A szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére ez évben is pályázhatnak a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati szociális ösztöndíjra.

A korábbi években erre a támogatásra 8 millió forint állt rendelkezésre, idén már 10 millió forint osztható el a pályázók között. A támogatás felső jövedelemhatára 57 ezerről 65 ezerre emelkedett.

Az elbírálás tanulmányi eredménytől függetlenül, kizárólag szociális rászorultság alapján történik.

A pályázatot benyújthatják azok a fiatalok, akik már főiskolai, illetve egyetemi hallgatók, valamint benyújthatják azok is, akik csak jövőre kívánják elkezdeni felsőoktatási tanulmányaikat.

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályá­zatkezelési és Együttműködési Rendszerében egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melyet IDE KATTINTVA érhet el.

A pályázati kiírás a város honlapjáról is letölthető, de beszerezhető a szociális támogatások osztályán, illetve a Belvárosi Ügyfélközpontban. A pályázat benyújtásának határideje november 7.

További információ kérhető a polgármesteri hivatal szociális támogatások osztályán az 56/503-584-es telefonszámon.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!