JÁSZKUNSÁG

2017.12.09. 18:37

Részegen, jogsi nélkül vezetett, közben négyéves kislánya is mellette ült

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban hét vádlottat állított bíróság elé hét ügyben, melyekben az a közös, hogy mindegyikük ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége a vád. Valamennyi ügy ez év őszén történt.

Négy esetben Szolnokon, egyben-egyben pedig Törökszentmiklóson, Fegyverneken és Rákócziújfalu belterületén igazoltatták a rendőrök az ittas sofőröket.

Két eljárásban a bíróság felfüggesztett szabadságvesztés és hosszabb járművezetéstől eltiltás büntetést szabott ki, mert közlekedési bűncselekmény miatt már korábban is volt büntetve a két vádlott.

Egyikük súlyos fokú ittas állapotban vezetett úgy, hogy mellette ült négyéves kislánya is, és már a korábbi eljárásban elvették a jogosítványát.

A másik öt vádlottal szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást alkalmazott a bíróság.

A hétből öt esetben az ügyész súlyosbítás érdekében fellebbezést jelentett be, csupán két ítélet emelkedett jogerőre – tájékoztatta lapunkat Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!