kézilabda

2021.09.17. 06:58

Megyei rangadóval indul a szezon

Továbbra sincs top csapata Szolnok megyének a nemzeti bajnokságokban.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A kilencvenes években a Szolnoki Olajbányász tizenöt éven át az első osztályban szerepelt, mellette a Törökszentmiklósi SE több évadon keresztül az NB I/B osztályban játszott, sőt a 1994–95-ös idényben az NB I.-ben is megfordultak.

Később a Tiszaföldvári VSE járt hasonló cipőben, mint a miklósiak. Az utóbbi húsz évben viszont már nincs NB I.-es csapata a megyének.

A hölgyeknél évekig a Túrkeve és a Jászberény játszott a másodosztályban, az előbbiek egy évet lehúztak az NB I.-ben is. Tavasszal megnyerték a megyei bajnokságot, de nem vállalták az NB II.-es megméretést. Tegyük hozzá, hogy az elmúlt évadban a harmadosztályban pontveszteség nélkül bajnok törökszentmiklósi Székács SE legénysége már az előző szezon végén jelezte, hogy elsősorban anyagi okok miatt nem tud elindulni az NB I/B osztályban.

Beszéljünk a péntekről: a Székács mellett a Mezőtúr, a Kunszentmárton, a Túrkeve és a Szolnok férfigárdája egyaránt az NB II. Délkeleti csoportjában fog szerepelni a következő szezonban. A nőknél pedig egyedül a Mezőtúr indul majd az NB II.-ben. Mint a felsorolásból is kiderül, férficsapataink egy csoportban fognak játszani, tehát megyei rangadókat is láthatunk az előttünk álló időszakban. Köztük az első pénteken 19 órakor kezdődik, amikor a Szolnoki KCSE a Kunszentmárton csapatát fogadja a Tiszavirág Arénában.

Az első forduló párosítása

Péntek, férfiak: Szolnok KCSE–Kunszentmárton KSK, 19.00. Szombat, férfiak: Makó–Mezőtúri AFC, 17.00, Újkígyós–Székács KE, 18.00.

Nők: Mezőtúri AFC–Gyomaendrőd, 18.00. Vasárnap, férfiak: Pick Szeged U23–Túrkevei VSE, 15.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!