SZOLNOK

2018.03.23. 10:27

Az elmúlt évek változásait elemezték Szolnokon

Közigazgatás az emberekért címmel értékelte az elmúlt években elért eredményeket dr. Kállai Mária kormánymegbízott.

Kovács Berta

Dr. Kállai Mária ismertette a főbb folyamatokat

Fotó: Csabai István

A szolnoki Hozam Klubban tartott eseményre a közéleti szereplők mellett vállalkozók és civil szervezetek képviselői is eljöttek a minap.

Elhangzott, bevált a közigazgatás átalakítása, az állampolgárok és a vállalkozások számára is gyorsabbá, hatékonyabbá vált az ügyintézés. 2016 eleje óta negyvenöt díj és illeték szűnt meg.

A kormányablakok létrehozásával több ügymenet is egy helyen bonyolítható. A területi közigazgatás átalakítása, modernizálása, szervezeti egységek összevonása, a járások kialakítása egységesebb, koncentráltabb feladatellátást tesz lehetővé.

A kormánymegbízott kiemelte a foglalkoztatásban elért eredményeket. Így az álláskeresők számának csökkentését és a a hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítását is.

Dr. Kállai Mária ismertette a főbb folyamatokat
Fotós: Csabai István

Szó volt a vállalkozások és gazdálkodók versenyképességének növelése érdekében kötött együttműködésekről, jelentős megyei beruházásokról is. Ezek mellett szó esett a közigazgatás és a kormánymegbízott jövőképéről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!