Szurkolói várakozások

2018.07.12. 19:01

A franciák 82 százaléka győzelemre számít a döntőben

A torna kezdetén a franciáknak még csak alig 28 százaléka bízott abban, hogy válogatottjuk világbajnok lehet, ma már azonban 82 százalékuk úgy véli, válogatottjuk le fogja győzni a horvátokat az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében – derül ki az Elabe közvélemény-kutatóintézet felmérésből, amelyet a BFM francia hírtelevízió ismertetett csütörtökön.

French football supporters shout slogans as they gather in a 'fan zone' in Paris on July 10, 2018, during the 2018 Russia World Cup football match between France and Belgium in Saint Petersburg. / AFP PHOTO / Eric FEFERBERG

A felmérés a belgák felett a keddi elődöntőben aratott 1-0-s győzelem után, szerdán, még a Horvátország-Anglia elődöntő előtt készült, s az ellenféltől függően változott akkor a franciák bizalma a csapatukban.

Anglia-Franciaország döntő esetén a franciák 73 százaléka számított francia vb-aranyra, a horvátokkal szemben viszont a megkérdezetteknek már 82 százaléka érezte azt, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitány csapata lesz a világbajnok. A magukat a labdarúgás szerelmeseinek valló franciák közül pedig 90 százalék állította, hogy a francia válogatott le fogja győzni a horvátokat vasárnap.

A felmérésből azt is kiderült, hogy a lakosságnak maga a válogatott vált a kedvencévé, 90 százalék „nagyon motiváltnak” látja a csapatot, 85 százalék szerint a játékosok „szimpatikusak és szolidárisak egymással”, de ugyanennyien „komolynak” is látják őket. 74 százalékuk szerint közel állnak az átlagemberekhez, és 72 százalékuk szerint szerénységet mutatnak.

A francia-horvát világbajnoki döntő vasárnap 17 órakor kezdődik Moszkvában.

Borítókép: Francia futballdrukkerek ünnepelnek Párizs utcáin.

Fotó: Eric Feferberg / AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!