balhé

2018.06.22. 23:03

Randalírozott a vesztes meccs után néhány argentin szurkoló 

Argentína még csütörtök este kapott ki a horvátoktól. A szurkolókat őrizetbe vették.

Moszkva, 2018. június 22. Argentin szurkolók az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Horvátország – Argentína mérkõzés végén egy moszkvai szurkolói zónában 2018. június 21-én. A horvát válogatott 3-0-ra gyõzött. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Őrizetbe vettek hét randalírozó argentin szurkolót pénteken Nyizsnyij Novgorodban, miután összetűzésbe keveredtek horvát szurkolókkal a két ország válogatottjának előző napi mérkőzésén – közölte az oroszországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága pénteken a rendvédelmi szervekre hivatkozva.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a nap folyamán arról tájékoztatott, hogy dolgoznak a csütörtöki horvát-argentin találkozón filmre vett randalírozók azonosításán.

Az argentin hatóságok időközben közölték: négy argentin szurkoló személyazonosságát sikerült megállapítaniuk, s kérik Oroszországtól haladéktalan őrizetbe vételüket a kiutasításukhoz.

A közösségi médiában közzétett felvételen argentin és horvát mezekbe öltözött, egymással dulakodó szurkolókat lehetett látni a nézőtéren. A videón szerepelt az is, ahogy a horvát csapat egyik földre került szurkolóját többször megütik, majd fejbe rúgják.

Az argentin válogatott csütörtök este 3-0-ás vereséget szenvedett a horvátoktól.

Borítókép: Mások is csalódottak voltak, de nem randalíroztak / MTI / EPA / Makszim Sipenkov

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!