nyolcaddöntőt ért

2018.06.27. 22:30

Svájc döntetlennel jutott tovább

A fordulás után tíz perccel egyenlített Costa Rica, Kendall Waston találata volt a közép-amerikai csapat első gólja a mostani vb-n.

Nyizsnyij Novgorod, 2018. június 27. A Costa Rica-i Kendall Waston (k) befejeli csapata elsõ gólját a Svájc – Costa Rica mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában Nyizsnyij Novgorodban 2018. június 27-én. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)

Fotó: Ritchie B. Tongo

A svájci labdarúgó-válogatott a Costa Rica elleni 2-2-es döntetlennel zárta a csoportkört az oroszországi világbajnokságon, így az E jelű négyes második helyén jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

A svájciak kedden 16 órakor, Szentpéterváron a svéd válogatottal találkoznak a 16 között.

Eredmény, E csoport, 3. forduló:

Svájc-Costa Rica 2-2 (1-0)

Nyizsnyij Novgorod, 43 319 néző, v.: Clément Turpin (francia)

gólszerzők: Dzemaili (31.), Drmic (88.), illetve Waston (56.), Sommer (93., öngól)

sárga lap: Lichtsteiner (37.), Zakaria (75.), Schär (83.) illetve Gamboa (11.), Campbell (29.), Waston (89.)

Svájc:

Yann Sommer – Stephan Lichtsteiner, Fabian Schär, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez – Valon Behrami (Denis Zakaria, 60.), Granit Xhaka – Xherdan Shaqiri (Michael Lang, 81.), Blerim Dzemaili, Breel Embolo – Mario Gavranovic (Josip Drmic, 69.)

Costa Rica:

Keylor Navas – Cristian Gamboa (Ian Smith, 93.), Johnny Acosta, Giancarlo González, Kendall Waston, Bryan Oviedo – Daniel Colindres (Rodney Wallace, 81.), Celso Borges, David Guzman (Randall Azofeifa, 91.), Bryan Ruiz – Joel Campbell

I. félidő:

31. perc: Egy jobb szélen végigvezetett akció után Embolo fejelte vissza középre a beadást, a második hullámban érkező Dzemaili hat méterről bombázott a kapu közepébe (1-0).

II. félidő:

56. perc: Campbell jobb oldali szögleténél Waston ugrott a legmagasabbra, a labdát öt és fél méterről csúsztatta a hosszú alsó sarokba (1-1).

88. perc: Zakaria iramodott meg a jobb szélen, laposan passzolt középre a szintén csereként beállt Drmicnek, aki futtából, 14 méterről az ellentétesen mozgó Navas mellett a hosszú sarokba lőtt (2-1).

92-93. perc: Campbell szlalomozott be a büntetőterületen belülre, Zakaria szabálytalankodott vele szemben, a megítélt tizenegyest Ruiz a keresztlécre lőtte, a labda azonban Sommer fejéről bepattant a kapuba (2-2).

A hatodik percben Yann Sommernek két hatalmas bravúrt is be kellett mutatnia ahhoz, hogy Svájc ne kerüljön hamar hátrányba, nem sokkal később a keresztléc mentette meg ettől az európaiakat. A svájciak először az első negyedóra végén veszélyeztettek, s fokozatosan átvették a mérkőzés irányítását. Fél órát követően első kapura lövésükből gólt szereztek, így ők mehettek előnnyel az öltözőbe.

A fordulás után tíz perccel egyenlített Costa Rica, Kendall Waston találata volt a közép-amerikai csapat első gólja a mostani vb-n. Az előző tornán negyeddöntős együttes 424 perc elteltével volt eredményes ismét világbajnokságon, az idei 32 résztvevő közül a Costa Rica-iak találtak be utolsóként.

Az utolsó negyed órára Svájc fokozta a tempót, ellenfele egyre jobban elfáradt, de annak ellenére, hogy az európaiak a csereként beállt Josip Drmic góljával másodszor is vezetéshez jutottak, Ruiz szerencsés büntetőjének – hivatalosan Sommer öngóljának – hála Costa Rica sem pont nélkül utazik haza.

Borítókép: A Costa Rica-i Kendall Waston (k) befejeli csapata első gólját a Svájc – Costa Rica mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában Nyizsnyij Novgorodban 2018. június 27-én. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!