Vélem-én

2006.11.06. 14:11

Végy egy jó kapust...

Gelei József

A hét végi labdarúgó bajnoki fordulóban teljesítményével, hozzállásával két kapus is csillagos ötöst érdemelt ki együttese szurkolóitól. Időrendben előbb a Szolnoki MÁV-Mondi rendkívül tehetséges, 23 esztendős portása, a 195 centiméter magas Kolláth Ferenc hívta fel magára a figyelmet. A Rézsó Péter mögött lassan örök kispadosnak számító fiatal ritka bravúrt hajtott végre a Nyíregyháza elleni rangadón.

"... jó csapat ott kezdődik, ahol van egy bravúrokra is képes, megbízható kapus."

A tizenhatodik percben, társa kiállítása miatt bemelegítés nélkül, a hidegtől dermedt végtagokkal foglalta el helyét a gólvonalon, s első megmozdulásaként azonnal megfogta az egykori válogatott Sztipánovics Barnabás tizenegyesét. A folytatásban is rendkívül higgadtan, magabiztosan őrizte kapuját, s neki is köszönhető, hogy 75 percen keresztül tíz emberrel játszó csapata pontot szerzett esélyesebb vendégével szemben. Vasárnap Jászapátiban rendeztek megyei rangadót. A karcagiak kapujában általános elképedésre a három hete részleges combizomszakadást szenvedett, s szemmel láthatóan még mindig sérült Banó Sándor állt. Saját egészségét kockára téve vállalta a játékot még úgy is, hogy a fájdalom miatt egyszerűen nem tudott labdába rúgni. Igaz, a keze (és a szíve) a helyén volt, jelenlétével megnyugtatta társait, védéseivel pedig nagy mértékben hozzájárult csapata bravúros győzelméhez. A futballban örök igazság: jó csapat ott kezdődik, ahol van egy bravúrokra is képes, megbízható kapus. A Szolnok és a Karcag jó úton jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!