Vélem-én

2007.11.15. 15:17

Ez is politika!

Még az alapkövét sem tették le, máris óriási viharokat kavar a Szolnoki Főiskola új campusa.

Gelei József

Hosszas tárgyalások és egyeztetések után az eredeti tervek szerint 2007. december 31-ig át kellett volna adni az új épületeket, ám ezt az időpontot előbb 2008. augusztus 31-re, majdpedig 2009. februárjára módosították. Hogy ebből lesz-e valami, még nem tudni, ugyanis az első kapavágásra csak ma délután kerül sor.

És még sem ez a legfelháborítóbb az egész ügymenetben. A szolnoki városházáról ugyanis megerősítést nyert a szoljon.hu információja, miszerint a csütörtök délutáni alapkő letételen a megyeszékhely polgármestere, Szalay Ferenc nem köszöntheti a megjelenteket: sem a miniszterelnököt, sem a rektort, sem az újságírókat, sem az egyszerű bámészkodókat. Annak a városnak az első emberét nyilvánították "felsőbb kérésre" nem kívánatossá, mely ingyen átadta az önkormányzat tulajdonában lévő egyik legértékesebb telket. Ez olyan gesztus, melyet talán egyetlen sanyarú sorsú önkormányzat sem tudna überelni. A kilencezer négyzetméteres tiszaligeti terület értéke az átlagember számára szinte forintban ki sem fejezhető, ám ez a jelek szerint a Budapestről érkező vendégeket egy cseppet sem érdekli.

Miközben a közelmúltban még egy egyszerű városi parkoló átadását is politikai felhangok kísértek - Kisújszálláson például az akkor hivatalban lévő, mszp-s közgyűlési elnök szónokolt az építkezés jelentőségéről -, addig most egy sokkal jelentősebb beruházás megkezdéséről tiltották ki a megyeszékhely polgárait képviselő Szalay Ferencet. Vagy éppen ez a politika benne!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!