Vélem-én

2008.02.05. 11:02

Ötletbörze sztrájk idején

Tisztelt Gaskó Úr! Most, hogy még tart a vasutassztrájk, és nem zakatolnak a vonatok, én azért szerveznék néhány kulturális és sportprogramot az állomásokon ődöngő utasoknak.

Zsoldos György tollminátor

Tisztelt Gaskó Úr!
Most, hogy még tart a vasutassztrájk, és nem zakatolnak a vonatok, én azért szerveznék néhány kulturális és sportprogramot az állomásokon ődöngő utasoknak. Hogy tengernyi idejüket ne a restiben üssék el. Mondjuk rendezhetnénk kézihajtány-bajnokságot, az első indulón sárga trikóval, mint a Tour de France-on. Persze vigyázni kell, nehogy belerohanjunk hátulról az intercitybe, no meg a váltóknál ki ne sodródjunk valahogy a kanyarban.
A közbeeső állomásokon utasellátós hölgyek szaladnának fehér fityulában, frissítőkel a tikkadt versenyzők mellett. A gyerekek pedig krampácsolóversenyen indulnának, a győztes játék vasutat kapna. Legalább látna egy mozgó vonatot. A terepasztalon. Vagy játszhatna ő is sztrájkosat. Könyvsátrak is terpeszkednének a sínek mellett, pultjukon Moldova legújabb kötetével: Akiket Gaskó ostora megcsapott címmel.
És a célban, azaz a Nyugatiban újfent megrendezhetnénk egy LGT-koncertet, ahol utasok és vasutasok összeborulva harsognák: mind ott vagyunk a síneken. Végül pedig Ön, Gaskó úr, énekelhetne egy duettet Demjén Rózsival, arról, hogy ha elindul a vonat, a szívük majdnem megszakad. Bár nem biztos, hogy visszatapsolnánk...

Most, hogy még tart a vasutassztrájk, és nem zakatolnak a vonatok, én azért szerveznék néhány kulturális és sportprogramot az állomásokon ődöngő utasoknak. Zsoldos György tollminátor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!