Vélem-én

2015.04.18. 08:30

Megvan a véleményünk

Akaratlanul váltam tanújává egy beszélgetésnek. A két fiatal közül az egyik külföldön dolgozik egy szállodában, és ő volt az, aki nem titkolta lesújtó véleményét rólunk, magyarokról.

Budavári Kata

Mint mondta, reggel nyolc és délelőtt tíz között lehet reggelizni, viszont időnként akadnak renitensek: szinte kivétel nélkül honfitársaink. Azt is csak a magyarok gondolják, hogy zárórán túl a kedvükért kell nyitva tartania az étteremnek, és a fiatalember szerint az is jellemző, hogy ugyancsak egyszer lépett meg fizetés nélkül egy csapat, de persze, naná, hogy magyarokból állt. Amúgy részben azért ment külföldre dolgozni, mert itthon a munkaadója nem fizette ki.

Kiderült, beszélgetőtársa sem zárkózna el egy esetleges németországi vagy ausztriai, vagy angliai munkától, a helyzet ugyanis itthon nem éppen rózsás. Mivel a szolgáltató szektorban dolgozik, nemcsak a fizetőképes vendégek száma, de ezzel együtt a bevétel kevesebb, mint mondjuk egy nyugati fodrászatban. És tényleg, kevesebbet keres a fodrász, az orvos, a tanár, az eladó és a takarító is, mint Németországban vagy Ausztriában vagy Angliában.

De tegyük hozzá, hogy többet, mint például Bulgáriában. És ha azt mondják, ez kevés a boldogsághoz, készséggel elismerem. De hogy jobb legyen a kedvünk, nem árt tudni azt sem, hogy nem a magyarok a turisták között a legsuttyóbbak. Egy légitársaság nemes egyszerűséggel kitiltotta a piát a Pretswick–Ibiza útvonalon közlekedő gépeiről. A skót bulizók ugyanis elviselhetetlenné tették az utazást nemcsak a személyzet tagjainak, de néhány józan utastársuknak is. Ilyen jellegű intézkedésre pedig ugye magyarok miatt még nem volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!