Biztos kezdet

Molnár-Révész Erika

Az élet nagy dolgai apró lépésekkel kezdődnek. Amikor egy kisbaba megteszi első, kúszó-mászó mozdulatait, majd totyogni kezd, hirtelen kinyílik számára az egész világ. Nem mindegy, hol, és milyen körülmények között teszi ezeket az egyébként óriási jelentőséggel bíró mozdulatokat, hiszen a kezdeti mozgásfejlődés nagyon sok mindenre kihat.

A tiszabői Biztos Kezdet Gyermekház vidám zsivaja, tiszta, színpompás varázsa és szakemberei, nagyon jó kapaszkodót nyújtanak a három év alatti gyermekek, és édesanyjuk számára is.

Míg a kicsikkel korai fejlesztő, édesanyjukkal mentálhigiénés szakember foglalkozik. Hiszen a boldog babához kiegyensúlyozott édesanyára van szükség. Ennek a fényében dolgoznak Tiszabőn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai, akik igazi közösséget kovácsoltak az intézménybe látogatókból. 

Ráadásul sok-sok olyan program van, melynek kifejezetten az a célja, hogy minél inkább egymásra hangolódjon édesanya és gyermeke. Közösen oldanak meg feladatokat, vagy készítenek éppen aktuális díszeket a nagyterem dekorálásához. 

A Biztos Kezdet Gyerekházban mindig az anyukák főznek a konyhán, boldogan, felszabadultan töltik az időt más anyukákkal, és a gyerekekkel. Nincsenek egyedül. Fogják a kezüket, és erre egy kisgyermekes szülőnek igenis, szüksége van. 

Óriási jelentőse van ennek, hiszen az élet nagy dolgai apró, de annál jelentősebb lépésekkel kezdődnek.