VÉLEMÉNY

2017.09.06. 18:42

Az „okoskütyük” már a gyerekeink élete része, akár tetszik, akár nem

Hol vannak már azok az idők, amikor palatáblák és palavesszők segítségével tanultak meg a kisdiákok írni és számolni!

Amikor a tele tintásüveg tartalma egy-egy óvatlan mozdulat hatására használhatatlanná tette a füzeteket, és minden mást a környezetében.

Amikor a padokon külön tartókat alakítottak ki, és ha nem a megfelelő mennyiségű tinta került a tollra, nem átallott csúnya pacákkal telecsepegtetni a legszebb írást is. Majd jöttek a golyóstollak, és ez a probléma – ha éppen nem folyt a Pax toll – megoldódott.

A hagyományos tábla-kréta kombináció még sokáig tartotta magát, majd elérkezett az interaktív táblák kora, de már az óvodába is elkezdett beszivárogni a technika, a kakaóbiztos számítógépekkel. Manapság pedig már egyre több oktatási intézményben alkalmazzák az utóbbi időben virágkorát élő táblagépeket, hiszen már szinte minden háztartásban találkoznak vele az egészen pici gyerekek is.

Az „okoskütyük” már az életük része, akár tetszik, akár nem.

Sokan attól tartanak, hogy az okoseszközök butává teszik a használót, és ebben is lehet valami.

Ám, ha mértékkel és megfelelő módon alkalmazzák, hozzátehet az ismeretek megszerzéséhez.

Törökszentmiklóson az egyik általános iskolában a tanító néni úttörő pedagógiai módszerrel, táblagépek segítségével tanította meg a gyerekeket írni és számolni, természetesen a hagyományos, papír alapú módszer mellett.

Így a gyerekek játékosan, élvezhető módon tanulhatnak. Inger ugyanis egyre több éri őket a hétköznapi életben is, küszöbét a pedagógusoknak egyre nehezebb elérni.

Hátha így.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!