VÉLEMÉNY

2017.10.28. 17:28

(Túl) korai az adventi készülődés a városban?

Tulajdonképpen már jócskán megkésve vagyok e morgolódásommal. Késve bizony, hiszen jónéhány szolnoki multikultiüzlet polcain már hetek óta mosolyognak rám a csokimikulások és -angyalkák, karácsonyfadíszek és a legszentebb ünnep színeibe csomagolt ajándéktárgyak.

Tobozok dobozostól, s a csillogó-billogó postai lapokon a telihold közepén piros orrú szarvasok húzta ródlik, melyeken a duci télapók nevetve integetnek. Hej, de gejl.

Szolnok belvárosában is régóta helyezik a kopaszodó fákra és kandeláberekre a díszvilágítás-füzéreket.

Mondhatnók, már majd’ minden téren javában zajlanak az adventi előkészületek. Rendben, értem én: a pénz nagy úr, az üzlet az üzlet, ezért aztán e tekintetben jobb a korán, mint a soha! No, de októberben már a szent várakozás időszakára hangolódni?! Én még nem akartam volna!!!

Kínos számomra más is. Az, hogy a közelgő halottak napi mécsesek, műanyagvirágok és -koszorúk, illetve kegyeletteljes hozzátartozóik mellett közvetlenül virítanak a karácsonyi portékák is.

Ők ugyan jól elférnek egymás mellett, talán csak az én földhöz ragadt lelkemet bántja a mennybeli elemek e furcsa találkozása.

Remélem azért, az üzletházakba járókban karácsonyig nem ég ki a meghittség lángja.

Főleg, mert az ünnep „harmadnapján”, még jóval a szilveszteri pezsgőpukkanás és a farsangi maszkabál előtt már hamarjában készülhetünk is a húsvéti csokitojások és -nyuszik (fel)támadására.

Mészáros Géza

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!