VÉLEMÉNY

2018.01.24. 18:38

A színesfémtolvaj – pont, ahogy az ördög – sohasem alszik...

Add má’ ide azt a pajszert Józsi és világíccsá! Na! Megvan! Ezé’ az aknafedélé’ adnak pár ezret a MÉH-ben! Nicsak! Azt a kábelt ott még el is érjük! Tudod, mennyi réz van abba’? Na! Tartsad a bakot! Ez is megvan… ma jól kerestünk. Te! Figyelj már! Annál a háznál a múltkor láttam egy gázcsövet...

Molnár-Révész Erika

Fémtolvajok éjjeli csevegése – ahogy képzelem persze – ez valószínűleg nagyon távol áll a valóságtól. Az viszont tény, hogy sikeres akcióik eredményeképpen aknafedelek tűnnek el az utakról, sötétbe borulnak a közterületek, vagyis egyértelműen nő a balesetveszély.

A réztartalom ­miatt megcsonkított gázcsövek okozta robbanások pedig kisemmizett családokat­, életveszélyes sérülteket, halottakat hagynak maguk után.

Tönkretett vagy elvett életek pár ezer forint miatt...

Bár a kormány 2010 óta többször is szigorította a fémhulladék leadásának feltételeit – ezzel jelentősen csökkentve a kábellopások számát – a könnyű zsákmány reményében a vállalkozó szelleműek azért csak bepróbálkoznak.

A nyolcezer fős Kunszentmártonban évekkel ezelőtt a városba be- és kivezető Körös-hídról lopták le a világításhoz szükséges kábeleket a szorgos éjjeli munkások.

Hogy emiatt majd mások botorkálni kénytelenek, esetleg valakit halálra gázolnak a sötétben, az már szokás szerint nem érdekelte őket. Más baja, ez már az őket nem érintő jövő­.

A kisváros önkormányzata úgy véli, addig, ameddig be nem kamerázzák a területet, felesleges drága pénzért pótolni a világítást. Szerintük ugyanis kisvártatva kezdhetnének mindent elölről.

Merthogy az ördög, na meg a színesfémtolvaj ugyebár soha nem alszik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!