VÉLEMÉNY

2017.10.18. 16:22

Csillagászati fizetés járt neki, csak az eredmények nem akartak jönni

Hetek óta tartott a találgatás: ki lesz a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, a még regnáló kapitánynak, Bernd Storcknak minden bizonnyal át kell adnia a helyét másnak.

Egyelőre még nem a lehetséges utóddal, hanem a német edzővel foglalkozzunk egy picit, aki nem csak szimplán kapitány, hanem sportigazgató is volt egyben.

Egy biztos, két éve, a norvégok elleni pótselejtező megnyerésével válogatottunk évtizedek múltán kiharcolta az Eb-részvételt.

Majd a tavalyi franciaországi Eb-n egy győzelemmel és két döntetlennel csoportelsőként végzett a Storck-csapat. A nyolcaddöntőben már nem volt sansza együttesünknek a belgák ellen.

Így aztán nagy csalódást nem okoztak Kádár Tamásék az Eb-n, sőt maguk mellé állították a közvéleményt is. Storck pedig amit lehetett, mindent kiharcolt magának az MLSZ vezérkaránál.

A hírek szerint csillagászati fizetést kapott, emellett körülvette magát honfitársaival: az MLSZ-ben húsz fölött járt a német edzők és alkalmazottak száma.

Állítólag Storck havi apanázsa negyvenszer több volt, mint egy világcégnél dolgozó, magasan kvalifikált magyar informatikai mérnök fizetése. Az utóbbiak egymillió forint körül keresnek havonta…

A kutya sem foglalkozna Storck pénzével, ha a vb-selejtezőkön jöttek volna az eredmények.

Sajnos égő volt a sorozat válogatottunk, és minden magyar számára, ezt már senki sem nézte jó szemmel.

Az MLSZ elnöksége kedden úgy döntött, vége, leváltja Bernd Storckot.

Megköszönték neki, hogy hozzátett a múlthoz.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!