RÁKÓCZIFALVA

2019.10.16. 06:30

Az erőszakmentes kommunikációról tanultak

A lelki elsősegély világnapja alkalmából a segítő szakmában dolgozók számára rendezett kommunikációs rendezvényt a Varsány Közösségi Ház és a Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Országos Szövetsége Dél-magyarországi Régiója.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A különleges programon az erőszakmentes kommunikáció módszerével ismerkedtek a falvaiak mellett Szolnokról, Budapestről, Salgótarjánból, Debrecenből és Békéscsabáról érkezett telefonos ügyelők, szociális munkások, segítő szakmában dolgozó résztvevők.

Rambala Éva erőszakmentes kommunikációs tréner élvezetes előadást tartott a módszerről, saját példákat hozva és a közönséget is bevonva. Az elmélet átbeszélése után a hallgatóság párokba rendeződve érdekes gyakorlaton vett részt: az alkalmi partner ökölbe szorított kezét kellett maximum két és fél perc alatt kinyitni. A gyakorlat kiváltotta érzések, tapasztaltak megvitatásából vontak le messzemenő következtetéseket.

Az is kiviláglott, hogy a segítő foglalkozású emberek nagyon szívesen segítenek másoknak, de ők maguk nehezen viselik, ha rajtuk akarnak segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!