Vasút

2019.11.02. 11:30

Jövő áprilisban kezdődik a szolnoki vonal felújítása

A KISS emeletes motorvonatok forgalomba állásával új korszak nyílik a személyszállításban 2020 februárjától a legforgalmasabb Budapest–Cegléd–Szolnok és Budapest–Vác–Szob elővárosi vasútvonalakon.

MÁV

Forrás: Mészáros János

A szolnoki vonalon tapasztalható problémák kezelése, a menetrendszerűség biztosítása és az utasok megfelelő szintű kiszolgálása érdekében a MÁV Zrt. jövőre mintegy 6 milliárd forintot csoportosít át, hogy a 100a vonal kritikus szakaszainak állapotán javítson.

Várhatóan 2020 áprilisában megkezdődhet a pályaszakasz felújítása. A munkálatok keretében megtörténik a vágányok felújítása – többek között az ágyazat, a felépítmény, a váltók cseréje –, szükség szerint a biztosítóberendezés és a felsővezeték javítása. A munkálatok a tervek szerint várhatóan hat hónapot vesznek igénybe.

A Kőbánya-Kispest és Cegléd-Szolnok közötti szakaszon szükség szerint további felújítást és karbantartást végez a MÁV a menetrend szerinti közlekedés javítása érdekében – tájékoztatta hírportálunkat a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!