Őslénypark

2020.02.10. 17:30

Tiszaderzsről Kisvárdára költöztették az elárvult dínókat

Hamarosan egy új turisztikai látványosság részeként találkozhat a közönség a tavaly még Tiszaderzsen ácsorgó dinoszauruszokkal.

Ujvári László

Restaurálják a dínókat, hogy újra kiállíthatóak legyenek

Fotó: Ujvári László

Körülbelül egy hónapja ugyanis megvásárolták, és Kisvárdára költöztették az őshüllőket, melyeken az idő vasfoga nyomot hagyott, ezért igyekeznek kiállítható formába hozni őket – tudtuk meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe áttelepülő attrakció lebonyolításában részt vevő Mikucza Zsolttól. Hírportálunknak még annyit elárult, hogy a derzsi őshüllők több híres filmdíszlettel együtt lesznek kiállítva. Úgy hírlik, hogy Kisvárdán, a Cinemaqua Park névre hallgató ökofilm parkban találkozhat majd a nagyérdemű a hosszú kálvária után ismét otthonra találó dínókkal.

Restaurálják a dínókat, hogy újra kiállíthatóak legyenek
Fotó: Ujvári László

Még 2018-ban robbant a bomba, miszerint nem tárja ki többé kapuit a D-Rex Dínópark. Hónapokig a gaz verte fel az egykori élményparkot, az őshüllők pedig ott árválkodtak a falu határában. Ahogy várni lehetett, eladósorba kerültek, és licitháború indult azért, hova költözzenek a több méteres monstrumok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!