Túrkeve

2019.10.25. 11:30

Újraindítanák a bádogosképzést az iskolában

Izgalmas előadásokat és bemutatókat láthattak azok a fiatalok, akik a közelmúltban ellátogattak a Karcagi Szakképzési Centrum Ványai Ambrus Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának pályaválasztási kiállítására.

Szabó Lilla Laura

A látogatók számos érdekességgel találkozhattak a kiállítók standjainál

Fotó: Szöllősi Ferenc

Az ingyenes rendezvényen a térség meghatározó nagyvállalatai is bemutatkoztak. A fő hangsúlyt a hegesztéstechnika, az ágazat jövője és a vele kapcsolatos képzési lehetőségek kapták. Mindemellett a dinamikusan fejlődő robotika világába is bepillanthattak az érdeklődők.

A látogatók számos érdekességgel találkozhattak a kiállítók standjainál
Fotó: Szöllősi Ferenc

– Természetesen iskolánk szakmáit, illetve a szeptembertől új elnevezéssel induló képzéseket szerettük volna elsődlegesen bemutatni – kezdte Garaguly János, az intézmény gyakorlati oktatásvezetője. Számos egyéb terület mellett a hegesztés szintén hiányszakmaként jelenik meg a munkaerőpiacon. A bádogosszakma szinte eltűnőben van, így az iskola tervei között az ezzel kapcsolatos képzés újraindítása szintén szerepel.

– Ez a foglalkozás nélkülözhetetlen, hiszen épületeink megújítása, renoválása ugyanúgy megköveteli a hozzáértést, mint bármelyik egyéb terület – részletezte. Arról is beszélt, hogy az intézményben folyó oktatást igyekeznek megfelelő gyakorlati alapokkal kiegészíteni.

Így külföldi lehetőségeket is biztosítanak, a diákok Németországban és Franciaországban szerezhetnek jártasságot választott szakmájukban. Az eseményt dr. Gáti József címzetes egyetemi docens, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese, valamint dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!