Online csalás

2024.04.30. 14:30

Gyanús pénzmozgásokra figyelt fel egy karcagi lakos, kiderült, hogy nagy a baj

Egy idegen férkőzött hozzá egy karcagi lakos bankkártyaadataihoz. Milliós a kár.

Rózsa Róbert

Bilincs kattant egy kerecsendi férfi kezén, a Mátrix Projekt keretében végrehajtott akcióban – közölte kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

A férfira a karcagi egyenruhások csaptak le, mégpedig azért, mert az hozzáfért mások bankkártyaadataihoz, és azokról intézett online vásárlásokat.

Black,Hands,Of,Anonymous,Hackers,Holding,Credit,Card,And,Using,
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Az ügyben az első bejelentést egy karcagi lakos tette, még 2022 decemberében. Ő akkor arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy egy ismeretlen két nap alatt harminc rendelést adott le bankkártyájával. Ezek során 32 ezer 500 forinttal rövidítette meg.

A karcagi nyomozók ennek mentén indultak el, és kiderült, hogy nagy a baj. A nyomozás során ugyanis egyre csak nőtt a sértettek száma, az összességében okozott kár pedig idővel több millió forintra rúgott.

Az alapos nyomozati munkának köszönhetően végül a rendőrök látókörébe került a 33 éves kerecsendi férfi. Őt 2024. április 25-én előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol 31 rendbeli csalás bűntettével gyanúsították meg.

A férfi beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a megrendelt termékeket eladta, az így keletkezett a bevételből tartotta fenn családját. A hatóság a férfit őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában