Összefogás

2024.04.17. 17:25

El kellett hagyniuk a házat a lakóknak, állatvédők mentették a magukra maradt kutyákat Püspökiben

Összefogással mentettek meg a napokban 4 fajtiszta staffordshire terriert és egy macskát Tiszapüspökiben egy családi házból. Az állatok gazdáinak ugyanis sürgősen el kellett hagyniuk az otthonukat, a jószágok pedig felügyelet nélkül maradtak. A nehéz helyzet az önkormányzat és több állatvédő csoport több órás munkájának köszönhetően oldódott meg.

Molnár-Révész Erika

– Négy staffordshire terrier és két macska maradt felügyelet nélkül az egyik családi házban, a tulajdonosoknak ugyanis sürgősen el kellett hagyniuk az otthonukat. Bár az állatok, mint kiderült, jól neveltek, mégis riadalmat keltettek a lakosság körében. Arról nem beszélve, hogy étel és víz nélkül maradtak... – számolt be a nem mindennapi esetről Bander József, Tiszapüspöki polgármestere. Mivel elsődlegesen az önkormányzat kötelessége intézkedni egy ilyen helyzetben, szakemberek segítségét kérték a probléma megoldásához.

kutya, Szűcs Andrea
A nagytestű, kinézetre félelmetes ebeket Szűcs Andrea szolnoki kutyakiképző vezette ki a házból, így senkinek nem esett baja a mentés során
Forrás: Beküldött fotó

– A helyzetet nehezítette, hogy a négy közül az egyik kutyát bezárták a lakásba, így ennek az állatnak még ételt, vizet sem tudtunk adni. Félő volt, hogy ezek a jószágok elpusztulnak az ellátatlanságtól, vagy időközben az udvaron tartózkodó kutyák kiszöknek, és valakit esetleg megharapnak, különös tekintettel a gyerekekre – hangsúlyozta a településvezető.

Hozzátette, végül négy állatvédő szervezet is érkezett a helyszínre, Szolnokról, Budapestről, Törökszentmiklósról és Debrecenből, így a szakemberek segítségével, humánus módon, több órás munkával sikerült a kutyákat és az egyik cicát befogni. Egy kirendelt ügyvéd és egy hozzátartozó jelenlétében pedig végül a házba bezárt ebet is sikerült kimenteni. 

– Nagyon fontos, hogy végül a Szurkolók az Állatokért Nonprofit Kft. vállalta a befogást díj ellenében, a kutyák fajtamentő központba kerülnek. Két hétig vizsgálják az ebeket, megnézik hogy van-e bennük chip és milyen oltásokon vannak túl, utána kezdnek számukra befogadót keresni, amennyiben az eredeti gazdák nem intézkednek – ismertette az állatok sorsát a polgármester. Hozzátette, a kimentett macska is jó helyen van már, szintén menhelyre került, ám a másikat egyelőre nem találják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában