Testületi ülés

2024.04.30. 12:30

Fontos kérdésekben döntöttek Tiszafüreden, érkezik a Volán és a Szeretetszolgálat

A napokban megtartotta soron kívüli ülését a tiszafüredi képviselő testület, ahol ismét lényeges kérdésekben döntöttek, fókuszálva a helyi idős-otthon fejlesztésére.

Köllő Judit

A testület döntést hozott a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ által működtetett Platán Idősek Otthona és az Idősek Klubja üzemeltetését illetően, ugyanis üzemeltetését 2025 januárjától átadja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület számára.

testületi ülés, önkormányzat
Több kérdésben is döntött a helyi képviselő-testület
Forrás: Tiszafüredi önkormányzat

Az önkormányzat 30 millió forintos forrást biztosít a Tiszafüredi Közös Önkormányzati Hivatal gazdálkodása számára. A döntés indoka, hogy az utóbbi két évben nem volt pályázati lehetőség ilyen irányú fejlesztésre, így a betervezett útfelújításokat önerőből szükséges megvalósítani a biztonságos közlekedés fenntartása érdekében.

Ezen felül a májusban megszervezett Pünkösdi Gasztro és Zenei Piknik elnevezésű rendezvényt hárommillió forint összeggel támogatja a 2024. évi költségvetésben rendelkezésre álló rendezvényi keretösszegből.

Mint megtudtuk, a képviselő-testület döntött arról, hogy a helyi autóbusz közlekedés menetrend szerinti személyszállítás tekintetében megállapodást köt a Volánbusz Zrt.-vel 2025. december 31-ig. 

Az utazáshoz kapcsolódó díjtételek július 1-től a következők szerint változnak: menetjegy 300 forint, egyvonalas havi bérlet 3950 forint, a havi nyugdíjas és tanulói bérletek pedig 1500 forintba kerülnek.

Eredményesen zárult továbbá a Tiszafüred, Kiss Pál út 3. szám alatti önkormányzati ingatlan adásvételére kiírt pályázati felhívása. A képviselő-testület az ajánlott 35 millió forint összegű vételár elfogadását annak figyelembevételével támogatta, hogy az ajánlattevő 2025. december 31-ig legalább 5 új (tartós) munkahelyet teremt és településfejlesztéssel kapcsolatos feladatokat is vállal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában