Összefoglaló

2024.05.05. 20:00

Kerékpárját tolta át a síneken egy idős férfi Újszászon, amikor elütötte a vonat – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Egy hetven év körüli idős ember a kerékpárját tolta át a síneken vasárnap dél körül Újszászon, amikor a kereszteződésben lassú tempóban menetrend szerint közlekedő Intercity a biciklit, és vele együtt a tulajdonosát is felborította. A biciklis az esés következtében ugyan súlyosan megsérült, de életben maradt...

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Megható pillanatoknak lehettünk szemtanúi szombat délután a szolnoki Ormos Imre parkban. Simon Szabolcs elhunyt kedvese emlékére ültette el a lélekfának elnevezett vérbükk-fát. Az eseményre közel félszázan ellátogattak, ráadásul kis papírokra írt üzeneteiket is beledobták a fa ágyásába, hogy saját már eltávozott szeretteikre emlékezzenek.

Hagyományteremtő szándékkal, szó szerint újdonsült gasztronómiai eseményt, nevezetesen az első Grill Partyt rendezte meg a szolnoki Széchenyi Lakótelepért Szabadidő, Kulturális és Sport Egyesület szombaton a Zöld Ház udvarán. 

Immár második alkalommal rendezte meg a Kun Hagyományok Napját a Pusztai Róka Lovascsapat Bene Sándor emeritus nagykunkapitány tanyáján. A szervezők többféle programmal kedveskedtek az érdeklődőknek, ahol a kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságot.

Láthatatlan, de kulcsfontosságú fejlesztést hajtott végre Kőröstetétlen. A DAKÖV Kft. kezdeményezésére ugyanis megújult a település szennyvízrendszere, a régi műszerek ugyanis már 25 évesek múltak.

A Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai pénteken vettek búcsút az alma matertől. A végzősök, osztályfőnökeikkel együtt először a tantestülettől, majd az iskola vezetésétől, búcsúztak el, de természetesen a diáktársak sem maradtak ki a sorból.

Szombaton igazi csajos programokkal várták az érdeklődőket a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban. Második alkalommal rendezték meg ugyanis az Anya-lánya napot, ahol hajfonás, smink, kreatív körömfestés, színelemzés és tanácsadás, élménysüti-díszítés, illetve asztrológiai ásványkarkötő készítés várta az érdeklődőket. 

Az Egyesült Királyságban élő Callum Louis Ellerbyt a leghülyébb brit bűnözőnek kiáltották ki, miután az alig néhány órája ellopott elektromos szerszámokat ugyanazoknak próbálta eladni, akiktől eltulajdonította. Ők természetesen felismerték a saját dolgaikat, és az üzletelés helyett inkább a kihívták a rendőröket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában