Jeles évforduló

2024.05.13. 09:30

Rangos kitüntetéseket adtak át Jászárokszálláson, a város napján – videóval

Ficzek László helynök atya lett a város új díszpolgára.

Illés Anita

Várossá nyilvánításának 33. évfordulóját ünnepelte Jászárokszállás május elsején. Az önkormányzat és a Petőfi Művelődési Ház idén is színes, tartalmas programsorozattal készült. 

díjátadó, kórus
Jászárokszállás Városért kitüntetést kapott a helyi Egyházi Kórus
Fotó: Illés Anita

A hagyományoknak megfelelően e jeles napon adták át a városi kitüntetéseket a Petőfi Művelődési Házban rendezett ünnepségen. A képviselő-testület ebben az évben a város legrangosabb kitüntetését, a díszpolgári címet Ficzek László helynök atyának adományozta papi hivatása, életpályája, munkája, a városért való tenni akarása elismeréseként. 

Az Egri Főegyházmegye általános helynöke tősgyökeres jászárokszállási családból származik. 

– Kiemelten fontosnak tartja az Egri Főegyházmegye azon törekvését, hogy minél több katolikus oktatási intézmény épüljön az egyházmegyében, a vallásos nevelést erősítve. Küldetésként élte meg azt, hogy Jászárokszálláson is épüljön katolikus oktatási intézmény, támogatta az egyházmegye beruházásait, így a Szent Család Katolikus Óvoda megépítését és vele együtt a zárdakápolna felújítását – hangzott el a díszpolgár méltatásában. 

Jászárokszállás Városért kitüntetésben részesült az Egyházi Kórus több évtizedes szolgálatáért, közösségépítő tevékenységéért és Kis-Simonné Goda Éva pedagógus a helyi általános iskolában és a városi közösségekben végzett munkájáért. Az elismeréseket Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester és Kaszab Zsolt alpolgármester adta át. Az ünnepségen közreműködött a Görbe János Színkör. 

A nap folyamán egyebek mellett volt virágbörze, családi interaktív gyerekkoncert, kézműves foglalkozás és bemutatkoztak a helyi amatőr tánc és sport csoportok. A programsorozatot este a polgármesteri köszöntő után Rózsa Magdi fergeteges koncertje zárta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában