Ovi-Dobogó

2024.05.14. 17:00

Kisgyermekek vették birtokba a szolnoki Véső úti Sportközpontot – videóval, galériával

A Szolnok Városi Óvodák tehetség-seregszemléje közel száz kisgyermeket mozgatott meg.

Mészáros Géza

A Szolnok Városi Óvodák a hagyományaihoz hűen idén is megszervezte az „Ovi-Dobogót”. Az intézmény tradicionális, évente megrendezendő programsorozata logikai-, a mozgásos és a kreatív tevékenységekben jó képességű óvodások bemutatkozását teszi lehetővé.

futás
Az eseményen közel száz gyermek állt rajthoz
Fotó: Mészáros János

– A Szolnok Városi Óvodák tizenhat tagintézményébe 1733 kisgyermek jár – szólaltattuk meg a szolnoki Véső úti Sportközpont pályánál az ovisokat „rendezgető” igazgatónőt, Szamosfalviné Törőcsik Ibolyát.

– Közülük mintegy százharmincan vannak azok, akik a tehetség-programunkban részt vesznek. De senkinek nem kell aggódni, hiszen óvodáinkban minden gyermek tehetséges valamiben, akik a későbbiekben diákként, és majd felnőttként minden bizonnyal kiválóan meg fogják állni a helyüket az élet minden területén – hangsúlyozta a Szolnok Városi Óvodák igazgatója.

A logikai tematikában kiválasztottak a múlt héten rendezett „Sakk-Matt-napon” mutatták be képességüket, most kedden a mozgásban, sportban kiválóak adtak számot tudásukról az „Örökmozgó-napon”, szerdán pedig a kreatívoknak, a „Gyermekrajz- és makettpályázaton részt vevő ovisok díjátadó ünnepségére kerül sor, akik a „Barátaim az állatok!” címmel adták be alkotásaikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában