Kajak-kenu

2024.05.12. 18:30

Csikós Zsóka két számban is döntős volt Szegeden

A múlt héten Szegeden randevúztak a világ legjobb kajakosai és kenusai. Előbb európai olimpiai kvalifikációs versenyt rendeztek a Maty-éri pályán, majd a hétvégén Világkupa, valamint a para világbajnokság küzdelmeinek adott otthont a létesítmény.

Varga Csaba

A para-világbajnokságon a KL3-ban induló tiszafüredi Kiss Erik a középfutamból a B döntőbe kvalifikált, azonban még így sem volt reménytelen számára a kvótaszerzés. Ehhez azonban a mezőny elején kellett volna végeznie, végül azonban ötödik lett, így nem szerzett párizsi indulási jogot.

Csikós Zsóka, kajak-kenu, Szeged
Csikós Zsóka Kőhalmi Emesével az oldalán 500 méteren nem jutott be az A döntőbe, végül a duó a 13. helyen zárt
Fotó: Peter Szalmas / Forrás: Magyar Kajak-kenu Szövetség

Rátérve a világkupára, a Szolnoki KKK kajakosa, Csikós Zsóka három számban is érdekelt volt a regattán. K-4 500 méteren a futamot a németek nyerték a lengyelek és a kínaiak előtt, a Kiskó Réka, Rugonfalvi-Kiss Janka, Kőhalmi Emese, Csikós Zsóka kvartett ugyan kiválóan rajtolt, ezt követően folyamatosan hátrébb csúsztak többi hajótól, végül a kilencedik helyen végeztek.

Párosban ugyancsak 500 méteren Kőhalmi Emesével az oldalán nem jutottak be az A döntőbe, végül a 13. helyen zártak. Zsóka az 5000 méteres távon is vízre tette hajóját, ahol nem tudott érmet szerezni. A magyarok közül a legjobban Kiszli Vanda (ASE) szerepelt, aki a harmadik helyen ért célba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában