Vízilabda

2024.05.16. 19:00

Bronzérmet szereztek a Szolnoki Dózsa fiataljai

A harmadik helyet szerezte meg a Szolnoki Dózsa serdülőcsapata az országos döntőben, amit a budapesti Nyéki Imre uszodában rendeztek a napokban.

Varga Csaba

Az OB I.-es serdülő bajnokság küzdelmei tavaly szeptember 17-én kezdődtek, a 16 csapatos mezőny számára, amelyben a 2007-ben vagy később született fiúkból álló együttesek indultak. A felnőttekhez hasonlóan alapszakaszt a középszakasz követte, melynek végén az 1-8. helyezett legénységek harcoltak az érmekért, illetve a helyezésekért. A Szolnoki Dózsa gárdája 26 mérkőzést követően a negyedik zárta a középszakaszt, és ezzel kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, amelynek döntőjének a budapesti Nyéki Imre uszoda adott otthont, ahol három napon át tartottak a küzdelmek.

A Szolnoki Dózsa csapata a harmadik helyet szerezte meg a bajnoki küzdelmekben
Fotó: MVLSZ/Facebook

A szolnokiak a középszakaszt az ötödik helyen záró UVSE ellen kezdték meg a tornát. 

– Minden kezdet nehéz – mondta hírportálunknak Hangay Róbert, a szolnoki csapat vezetőedzője. – A tornákon az egyik legfontosabb meccs a negyeddöntő, hiszen győzelem esetén éremért játszhatsz folytatásban. Jól kezdtünk, végig vezettünk, kontroláltuk a mérkőzést, nem fért kétség a győzelmünkhöz. Az elődöntőben a bajnokság középszakaszát megnyerő Ferencvárossal találkoztunk. Hiába vezettünk az elején 4–0-ra, sőt a záró negyedben 7–5-re, a Fradi döntetlenre mentette a meccset a rendes játékidőben, az ötöspárbajt pedig elveszítettük. A bronzcsatára szerencsére összeszedtük magunkat fölényesen vertük a házigazda OSC csapatát. A döntőben pedig a Fradi egy utolsó másodpercben lőtt góllal győzte le a KSI csapatát.

– Összegezve jó szervezésű és színvonalas volt a torna, sok néző előtt. Nem vagyunk maradéktalanul elégedettek, mert az elődöntőben győzelmet engedtünk ki a kezünkből, a bronzérmet azonban megszereztük, és az országos bajnokság harmadik helyén végeztünk – tette hozzá Hangay Róbert.

Eredmények:

Negyeddöntő: Szolnoki Dózsa–UVSE 14–11, szolnoki gólszerzők: Monostori 3, Tigyi 2, Paál 2, Farkas Z. 2, Cseh M. 2, Urbán 1, Hidasi 1, Matejcsik 1.

Elődöntő: Szolnoki Dózsa–FTC 11–13, szolnoki gólszerzők: Tigyi 3, Cseh M. 3, Urbán 2, Paál 1, Hidasi 1, Matejcsik 1.

A harmadik helyért: Szolnoki Dózsa–OSC 13–4, szolnoki gólszerzők: Cseh M. 3, Paál 3, Hidasi 2, Tigyi 1, Urbán 1, Matejcsik 1, Pintér M. 1, Jándi 1.

A Szolnoki Dózsa csapata: 

Kapusok: Szilágyi Ádám, Nánai Marcell. Mezőnyjátékosok: Tigyi Ábel, Paál Richárd, Pintér Marcell József, Cseh Maxim, Farkas Zalán, Fóris Zétény Dezső, Matejcsik Balázs, Molnár Ármin Péter, Hidasi Zétény, Urbán Márk, Monostori Samu Ferenc, Jándi Zsolt. Vezetőedző: Hangay Róbert. Edző: Süveges Máté.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában