Közélet

2016.05.26. 15:55

Sms-t küld a kamera a rendőrnek

A legkorszerűbb digitális térfigyelő kamerarendszerre cserélnék a településen az összes, jelenleg is működő készülékeket – mondta lapunknak Pásztor Imre polgármester.

J. ZS.

Hozzátette, olyan rendszámfelismerő kamerákat szeretnének vásárolni, mely megjegyzi és feketelistára teszi azon járműveket, melyek korábban a rendőrség rendszerébe kerültek mint problémás autók. Amint ilyen gépjárművet észlel a kamera, azonnal sms-t küld a helyi körzeti megbízott telefonjára. Pásztor Imre hangsúlyozta, ez nem pusztán vágya az önkormányzatnak, hanem már egy eldöntött kérdés: a kamerákat biztosan megvásárolja önerőből a település, erről képviselő-testületi határozat is született. Kérdés az, a község mennyi pénzt tud és akar szánni minderre. Jelenleg húsz kamera „figyel” a településen.
Ismeretes, Kőröstetétlen mindig is nagy figyelmet fordított a közbiztonságra, nem véletlen, hogy az ország egyik legbiztonságosabb települése lett, bűncselekmény gyakorlatilag nem fordult elő az utóbbi években. Ennek ellenére tizenöt fős polgárőrség is működik a községben már nyolcadik esztendeje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!